Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 21 Nisan 2017 - 18:28 Yorum: 0

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde bulunan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi adeta dökülüyor.

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde bulunan Ahmet Hamdi Gökbayrak Fen Lisesi adeta dökülüyor. Veliler, okulun fiziki şartlarının ahırı aratmadığını belirterek, yetkililere göreve davet etti.

Kanalizasyon sistemi ve duvarları zarar gören okulda ve yurtta öğrenciler zor şartlar altında eğitim görüyor. 1991 yılında yapılan okulla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılı başında değiştirme kararı aldığını belirten veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim öğretime başlamadan önce kararı uygulamaktan vazgeçtiğini iddia etti. Valiz odasına kanalizasyon sularının aktığını ifade eden veliler, güvenlik konusunda da okulun zafiyet içerisinde olduğunu söyledi.

Okulda 184 öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren İnegöllü veli Fahrettin Sağdıç, "Benim kızımla beraber okulda eğitim gören 184 öğrenci var. Okulun ve yurdun hali içler açısı. Kanalizasyon sistemi çökmüş durumda. Duvarlardan pis sular akıyor. Aynı zamanda okulda herhangi bir güvenlik tedbiri de yok. Kızım Fen Lisesi'ni kazandığı için sevinmiştik, ama okulun durumunu görünce üzüldük. Okulda eğitim gören öğrenci velileriyle birlikte imza toplayarak durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdik. Bakanlık eğitim yılı öncesinde okulun taşınmasına karar verdi. Ama ne olduysa eğitim öğretim yılı açılışına 15 gün kala İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu kararı uygulamaktan vazgeçti. Eşyalar bile taşınma aşamasına gelmişken, karar uygulanmadı. Kararın neden uygulanmadığını sorduğumuzda cevap dahi verilmiyor. Çocuklarımız ahır gibi okulda eğitim görmek zorunda bırakılıyor" dedi.

Sağdıç, "Fen Lisesi'nin 4 kilometre yakınına, iki ay sonra bitecek olan bir Anadolu Lisesi yapılıyor. Çocuklarımızın buraya gönderilerek, eğitim görmelerini istiyoruz. Ayrıca okula yakın olan Ali Osman Sönmez Öğrenci Yurdu var. Yurt boş. Öğrencilerimizi buraya gönderebilirler ama yapmıyorlar. Birileri okulu ticarethane gibi görüyor. Köydeki insanların para kazanması için okulu taşımıyorlar. Eğer gereken yapılmazsa, öğrenci velileriyle birlikte valilik önünde eylem yapacağız" şeklinde konuştu.

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Harabe okulda eğitim görüyorlar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber