Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Harran’da Çalışmalar Planlı Yürütülecek

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Sur İçinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kurumlar arası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Harran’da Çalışmalar Planlı Yürütülecek

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Sur İçinin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili kurumlar arası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük, Harran'daki tarihi hazinelerin gün yüzüne çıkarılmasının tek başına Şanlıurfa'ya çok büyük katkı sunacağını belirtti. Bu hazinelerin gün yüzüne çıkarılması içinse Harran'da çalışmalar yürüten kurumların işbirliği ve koordinasyonlu çalışması gerektiğinin altını çizen Vali İzzettin Küçük, "Herkes bir şeyler yapıyor ama birbirinden bağımsız parça bölük gidiyoruz. Bunun için genel bir tasarım yapalım dedik. Genel tasarımdan sonra kim neyi, ne zaman hangi sıraya göre yapacağını bilsin. Bu bir yol haritasıdır. Maksadımız bir düzen ve plan çerçevesinde iş yapmaktır. Burada ilgili pek çok kurum var. Bu plan tasarımıyla ilgili son bir toplantı yapalım ve bu konuyla ilgili farklı fikirler varsa onları da alalım. Bundan sonra buna göre hareket edelim istiyoruz" dedi. Toplantıya katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise, Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerinin de ortak bir planın gerekliliğine inandıklarını kaydetti. Kurumların plan çıktıktan sonra üzerine düşeni yapmasının doğru bir yaklaşım olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Harran'a ilişkin yapılan çalışmanın da plana katkı sunacağını belirtti. Toplantı, yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Harran İmar Planının sunumuyla devam etti. Kent tasarımı ve alan yönetimi konularında toplantıya katılan kurum yetkilileri fikirlerini paylaştıktan sonra toplantı sona erdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün başkanlık ettiği toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Kaymakamı Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal, ilgili kurum amirleri ve temsilcileri katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber