Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 12 Mayıs 2016 - 15:53 Yorum: 0

Harun Erdenay: "Bizi En İyi Ekrem Hoca Temsil Edeceği İçin Anlaştık"

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başına tekrar getirdikleri Ekrem Memnun için, "Bu takımı olimpiyatlar...

Harun Erdenay: 'Bizi En İyi Ekrem Hoca Temsil Edeceği İçin Anlaştık'

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başına tekrar getirdikleri Ekrem Memnun için, "Bu takımı olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'nda en iyi dereceyi yakalayacak olanın Ekrem hoca olacağına inandığımız için anlaştık" dedi. Ayrıca, Erdenay yabancı kuralının Türk oyuncuların sürelerini azalttığını söyledi.

2016 FIBA Olimpiyat Elemeleri hazırlıklarına İstanbul'da başlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, çalışmalarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sürdürüyor. Antrenman sırasında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay basın mensupların açıklamalarda bulundu.

"OLİMPİYATLAR OLACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Milli takımın ilk hazırlık döneminde olduğunu söyleyen Erdenay, "Hocamız Ekrem Memnun ile anlaştık. Şu ana kadar hiçbir takımımız takım sporunda olimpiyat kotalarını geçmeyi başaramadı. İnşallah kadın milli takımımız bunu bir ilk olarak yapacak. 13-19 Haziran tarihlerinde Fransa'da yapılacak oyunlar sonunda ben takımımızın olimpiyatlarda yer alacağına inanıyorum. 3 tane daha oyuncumuz katılacak, onlarla birlikte Slovenya'ya gidecekler, başarılar diliyorum" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIMI EN İYİ TEMSİL EDECEĞİ İÇİN EKREM HOCA İLE ANLAŞTIK"

Ekrem Memnun'un milli takımı çalıştırdığını hatırlatan Harun Erdenay, "Fakat Galatasaray'daki yoğun döneminde buradan affını istemiş ve ayrılmıştı. Daha sonra Aziz hoca takımın başına geçti. Ekrem hoca Galatasaray ile sözleşmesini karşılıklı olarak fesih edince biz de bu takımı olimpiyatlar ve Avrupa Şampiyonası'nda en iyi dereceyi yakalayacak olanın Ekrem hoca olacağına inandığımız için anlaştık" şeklinde konuştu.

"YABANCI KURALI İLE TÜRK OYUNCULARIN SÜRELERİ AZALIYOR"

Türkiye'deki yabancı kuralının milli takıma yansımasının sorulması üzerine Erdenay, şöyle cevap verdi:

"Yabancı kuralında iş sadece federasyonda değil, paydaşlarımız olan kulüpler. 16 kulüp içinde 15'inin isteği ile gelen bir kural 6 yabancılı sistem. Kulüpler düzeyinde gerçekten başarıya ulaştırıyor. Tabii ki Türk oyuncuların oynama süreleri azalıyor. Fakat bunu hep beraber; koçlar, kulüpler ve yöneticilerin hedefi ile onların destekleyecekler ve genç oyuncular da iyi performans sergileyerek bu formadaki şanslarını almaya çalışacaklar."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber