Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 18 Eylül 2016 - 16:28 Yorum: 0

Harvardlı miniklere çift anadille eğitim

Batıkent Harvardkids Kreş ve Anaokulu, minik öğrencilerine çift anadil öğretiyor ve yaşama farklı bakış açısıyla adım attırıyor.

Harvardlı miniklere çift anadille eğitim

Batıkent Harvardkids Kreş ve Anaokulu, minik öğrencilerine çift anadil öğretiyor ve yaşama farklı bakış açısıyla adım attırıyor.

Batıkent Harvardkids Kurucu Müdürü Şenay Adalı, anaokulunda her sınıfta 2 öğretmen olduğunu ifade etti. Öğrencilerin yarım gün kendi kendine öğrenmesine izin verildiği Harvard okullarının ayrıcalığının "Montessori eğitimi" olduğunu kaydeden Adalı, çift anadil programı ile de eğitimin pekiştirildiğini ifade etti.

Öz güveni yüksek, öğrenmeyi seven, kendisi ile barışık çocuklar yetiştirdiklerini anlatan Adalı, öğretmenlerin de "Montessori Eğitim Programı" eğitimi aldıklarını bildirdi.

Eğitim sisteminde çocukların yaşamında kreş ve anaokulunun öneminin tahmin edilenden çok büyük olduğunu söyleyen Adalı "Eğitim işinin bir altyapısı ve sağlam temeli varsa, biz Harvardkids olarak bunu en iyi şekilde yapma çabasındayız. Ana hatları ile bu sistemde öğretmen çocuğun kendi kendisine öğrenmesine izin veriyor. Montessori Eğitim Sistemi öz güveni yüksek, öğrenmeyi seven ve kendi ile barışık çocuklar yetiştirir" açıklamasında bulundu.

Montessori'nin geliştirmiş ve birçok ülkede uyguladığı bu eğitim modelinin Almanya, İtalya, İngiltere ve Amerika'da en çok uygulanan anaokulu programı olduğunu söyleyen Adalı, "Bu sayede öğrencilerimiz hem kendisine güvenen bir birey olarak bugün Almanya'nın, İngiltere ve Amerika'nın en yaygın çocuk geliştirme programlarını alırlar hem de hayatın olağan akışı içinde mükemmel İngilizce öğrenirler" diye konuştu.

Montessori eğitiminin, İtalya'nın ilk kadın doktoru, pedagog ve antropoloji profesörü Maria Montessori (1870-1952) tarafından geliştirilen ve çocuğun bireysel becerilerine ve ilgi alanlarına, bireysel öğrenme hızına ve karakter özelliklerine uygun bir pedagoji olduğu kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber