Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 04 Mart 2015 - 13:48 Yorum: 0

Hasankeyf'te turistler için kıl çadır hazırlandı

Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'i ziyaret eden turistlere hizmet için 8 kıl çadır kuruldu

Hasankeyf'te turistler için kıl çadır hazırlandı

BATMAN (AA) - Batman'ın Hasankeyf ilçesinde, yerli ve yabancı turistlere hizmet vermek için 8 kıl çadır hazırlandı.

Hasankeyf Kaymakamlığının desteklediği proje kapsamında ilçeyi ziyaret eden turistlerin antik kentin eşsiz manzarasını seyredip, dinlenmeleri amacıyla 8 çadır kuruldu. 

Kaymakam Temel Ayca, yaptığı açıklamada, destekleriyle bir girişimci tarafından oluşturulan 8 çadırın bulunduğu kafeyi 5 yıllığına kiraya verdiklerini belirtti.

Amaçlarının ilçeyi ziyaret eden turistlere dinlenebilecekleri, dinlenirken de seyrine doyum olmayan Hasankeyf'i görebilecekleri bir ortam oluşturmak olduğunu ifade eden Ayca, "İlçede böyle bir mekan olmadığı için bu projeye destek verdik. Bunun turizme büyük katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

Seyir alanının yazın turistlerce değerlendirildiğini ancak bölgede çetin kış koşulları nedeniyle turistlerin bu imkanı bulamadığını dile getiren Ayca, çadırlarda yıl boyu hizmet verileceğini kaydetti.

"İlçemizin ev sahipliği yapacağı turistler yıl boyu Hasankeyf manzarasını artık görebilecek" diyen Ayca, turistlere daha profesyonel hizmet vermenin gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Yıllık 25 bin liradan 5 yıllığına kiraya verilen kafenin kira gelirinin Hasankeyf Dicle Spor Kulübüne verileceği bildirildi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber