Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Ekim 2014 - 14:03 Yorum: 0

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı

Milli Eğitim Bakanı Avcı, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon liralık kaynak ayrıldığını söyledi.

Hasar gören okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, IŞİD bahanesiyle Kızıltepe ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören lisede tetkik yaptı.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Avcı, Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile izinsiz gösterilerde ziyan gören Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Lisedeki hasarla ilgili bilgi saha Avcı, daha sonra 2 derslikte öğrencilerle bir araya geldi.

Gösterilerde hasar gören okulların en kısa sürede onarılması için planlama yaptıklarını belirten Avcı, ''Hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira fon ayırdık. Mardin'e de 2 milyon 200 bin lira gönderildi'' dedi.

Okulda yöneticilerin basiretli davranışı dolayısıyla hasarın sırf kırılan camlardan ibaret olduğuna dikkati çeken Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına, öğretmenlerine ve öğrencilerine sahip çıktığını, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğini söyledi.

Avcı, 'Buradaki fena niyetin bölge halkına ve çocuklarına yönelik olduğunu bundan sonra herkes görüyor. Bu çocukların eğitim görmesinden kim ziyan görebilir? Bu hücum eğitim, halk, çocuk, genç ve kültür düşmanlığıdır'' ifadesini kullandı.

''Halk, vakalara iştirak etmemiştir''

''Çok şükür bölge halkımız olanların bilincinde olduğu için kamu vakalara iştirak etmemiştir'' diyen Avcı, tahribatın giderilmesi için lüzumlu planlamanın yapıldığını anlattı.

Avcı, yakılanların onarılmasının olası olduğunu anlatım ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önemli bulunan cana ziyan verilmemesidir. Mala olanlar telafi edilir. Okullardaki güvenlik önlemlerini genişleterek, ilave planlarla pekiştirerek devam ettiriyoruz. Furkan Doğan'ın ismi verilen okulda olmak benim için anlamlıdır. Mavi Marmara Gemisi'nde şehit oldu. Ben o devir başbakan danışmanıydım, Tel Aviv'den cenazeyi getirme görevi bize düşmüştü.''

Bir öğrencinin tabletlerin ne süre dağıtılacağına ait sorusu üstüne Avcı, ''Tabletleri sırf teknoloji ve donanım projesi görmüyoruz. Türkiye'de bilgisayar ve yazılım teknolojisinin yaygınlaştırılması projesidir. İhale süreci devam ediyor'' halinde konuştu.

Avcı, kağıt ve kalemin mühim olduğunu vurgulayarak, ''Bilim ve sanattaki başarılar kağıt ve kalemle başlamıştır. İnsanlar şekilde düşündüklerimizi ve tasarladıklarımızı dışa vurmada en mühim vasıta hala kağıt ve kalemdir'' değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber