Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 26 Şubat 2017 - 11:43 Yorum: 0

Haşerelerin içindeki 3 ton ürün imha edildi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir depoya düzenledikleri baskında, piyasaya sürülmek...

Haşerelerin içindeki 3 ton ürün imha edildi

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin bir depoya düzenledikleri baskında, piyasaya sürülmek üzere olan haşerat ve hayvan pisliği içinde 3 ton kuruyemiş, cezerye, kuru incir, kayısı ve üzüm ele geçirildi.

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Buca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri Yenigün Mahallesi'nde bulunan bir depoya düzenledikleri baskında piyasaya sürülmek üzere hazırlanan yaklaşık 3 ton kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı, kuru domates, cezerye, pestil, bitki çayı ve kuruyemiş ele geçirdi. Ekipler, gıda maddelerinin arasında fare yavruları ve haşeratların cirit attığı depoda ele geçirilen ürünlere el koyup, imha işlemi gerçekleştirdi. İnsan sağlığını hiçe sayarak, hijyenik olmayan bir ortamda üretim yapan işletme sahibi Z.A.'nın ürünlerini kent pazarlarında "organik ürün" diye tanıtarak satış yaptığı belirlendi.

Organik ürün diye satıyordu

Ekipler yaptıkları operasyonda insan sağlığı ve gıda güvenirliği açısından tehlike oluşturmanın ötesinde mide bulandıran görüntülerle karşılaştı. Farelerin yavrulayıp çoğaldığı, haşerelerin cirit attığı depoda kuru üzüm ve incirlerle cezerye üretimi yapıldığı tespit edildi.

Rutubetten küflenmiş duvarlarla çevrili depoda, haşeratların yuva edindiği üst üste yığılmış çuvallarda bulunan gıda maddeleriyle üretim yapan firma sahibi Z.A.'nın rahatlığı dikkat çekti. Mide bulandıran leğenlerde cezerye üretip, ambalajlayan firma, merdiven altı üretimlerin durumunu açıkça gözler önüne serdi. Ekipler, yaptıkları incelemelerde çuvallarda bekleyen ürünlerde kokuşma ve bozulma tespit etti. Firmanın ürettiği mamülleri, kent pazarlarında "organik ürün" olarak lanse ederek sattığı belirlendi. Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri insan sağlığını hiçe sayarak üretim yapan firma hakkında işlem yaptı. Tonlarca ham madde ve piyasaya sürülmeye hazır mamullerine el koyan ekipler, imha işlemi gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber