Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

Hasta annelerine meslek öğretiyorlar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Gıda Bankası üyeleri, "meslek kursu" projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatan hastaların...

Hasta annelerine meslek öğretiyorlar

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği Gıda Bankası üyeleri, "meslek kursu" projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde yatan hastaların annelerine meslek öğretiyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, hastane yönetimi ve hasta çocukların anneleriyle görüşen dernek üyeleri, projelerini anlattıktan sonra girişimlere başladı.

Yaklaşık bir ay önce başlatılan "meslek kursu" projesiyle, hasta çocukların anneleri ziyaret edilerek hem Dünya Kadınlar Günü kutlandı hem de meslek öğrenen annelere moral verildi.

Haftada bir gün verilen kurs çerçevesinde yapılan el işi ürünler daha sonra bir sergi ortamında satışa çıkarılacak. Sergide elde edilen gelir ise yine hasta çocuklarının ailelerine destek olarak bağışlanacak.

Hasta yakınlarının taleplerini dinleyen dernek başkanı Oya Hengirmen, kursla ilgili gerekli ihtiyaçların dernek tarafından karşılanacağını belirtti.

Onkoloji Hastanesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Bay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şunları kaydetti:

"Onkoloji Hastanesi Güneydoğu Bölgesi'ne hizmet veren önemli bir hastane. Ayrıca Suriye'den gelen lösemi hastalarını da hastanemizde tedavi ediyoruz. Bu bölgede değişik nedenlerden dolayı lösemi tedavisi yapılamadığı için ciddi bir yoğunluğumuz var."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber