Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 05 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Hastalar için tüm imkanlar seferber ediliyor

SİİRT (AA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, "Acil durumlarda 112 Komuta Kontrol Merkezimiz, gerek 112 Komuta Kontrol Merkezleri vasıtasıyla gerekse kamu, özel veya üniversite hastanelerinin...

Hastalar için tüm imkanlar seferber ediliyor

SİİRT (AA) - İl Sağlık Müdürü Dr. Serkan Aslan, "Acil durumlarda 112 Komuta Kontrol Merkezimiz, gerek 112 Komuta Kontrol Merkezleri vasıtasıyla gerekse kamu, özel veya üniversite hastanelerinin ilgili hekimleri ile görüşerek yer aramaya ve bulmaya çalışmaktadır" dedi.

Aslan, AA muhabirine, acil hasatların il dışına sevk edilmesinin gerekli görüldüğü durumlarda hastaların mağduriyet yaşamaması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

İl dışına sevk edilen hastalar için yer bulmak için çeşitli temaslarda bulunduklarını ifade eden Aslan, "Acil durumlarda 112 Komuta Kontrol Merkezimiz, gerek 112 Komuta Kontrol Merkezleri vasıtasıyla gerekse kamu, özel veya üniversite hastanelerinin ilgili hekimleri ile görüşerek yer aramaya ve bulmaya çalışmaktadır. Zaman zaman görüşülen il sayısı 15-20'yi bulmaktadır. Yer bulunmaması halinde Sağlık Bakanlığı Kriz Merkezi'ne haber verilmekte ve Türkiye geneli taranarak ilgili branşın boş yoğun bakım yatağı ve belirlenen tıbbi hizmet ihtiyacının karşılanabileceği yerler tespit edilip, verilen bilgilere göre yer arama işlemleri devam ettirilmektedir" dedi.

Aslan, hastaların, durumuna göre, ilgili branş hekimler eşliğinde, kara, helikopter veya uçak ambulansı ile sevkinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber