Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Ağustos 2016 - 10:43 Yorum: 0

Hastanede sünnet yoğun talep görüyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Devlet Hastanesinde sünnet yoğunluğu yaşanıyor.

Hastanede sünnet yoğun talep görüyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Kahta Devlet Hastanesinde sünnet yoğunluğu yaşanıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından sünnet işleminin sadece tabipler tarafından ameliyathane koşullarında yapılmasına yönelik genelgenin yayımlanmasının ardından sünnet için hastanelere yoğun başvuru oluyor.

Okulların tatile girmesi ile birlikte Kahta Devlet Hastanesi'ne müracaat eden çok sayıda çocuk sünnet edildi.

Sünnetin uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sağlık sorunları doğurabileceğini ifade eden Hastane Başhekimi Op. Dr. Abdulkadir Dost, "Bilindiği üzere sünnet, dini inançlarımız gereği toplumumuz tarafından oldukça önemsenen bir işlemdir. Sağlık Bakanlığı tarafından da sünnet işleminin cerrahi bir işlem olması nedeniyle tabipler tarafından yapılması 1 Ocak 2015 tarihinde hükme bağlanmıştır. Hastane ortamında anestezi, üroloji ve genel cerrahi uzmanlarımızın kontrolünde erkekliğe adım atacak çocuklarımız için en uygun şartlarda sünnet işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl, okulların tatile girmesi ile birlikte toplamda 325, son bir yılda da yaklaşık 800 çocuğumuz hastanemizde sünnet edildi. Tüm çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde hekim kontrolünde sünnet olmaları için hastanemize bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber