Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:39 Solingen’deki hayatını kaybeden aile kundaklanan evlerinin önünde anıldı21:39 İftar vaktinde husumetlisinin iş yerine ateş etti21:38 Galatasaray, Antalyaspor kampını tamamladı21:38 Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı21:37 Koruyucu aileler ve çocukları iftarda buluştu21:37 CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu21:19 Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: "Girdi maliyetleri yüzünden çifti üreti...21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”
Sami Er
Dünya 23 Temmuz 2014 - 15:11 Yorum: 0

Hastaneye her an onlarca ölü ve yaralı getiriliyor

Eski Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, İsrail'in aralıksız saldırıları nedeniyle ölü ve yaralı vakalarının sağlıklı biçimde belgelenemediğini bildirdi.

Hastaneye her an onlarca ölü ve yaralı getiriliyor

Gazze'ye yönelik saldırılarında hedef gözetmeyen İsrail, sivil yerleşim birimleri, hastane ve ambulansları da vuruyor. Bu nedenle basın mensuplarının da zor şarlar altında çalıştığı bölgede ölü, yaralı sayıları ile hasar durumuyla ilgili sıhhatli bilgi de alınamıyor.

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilhassa sıhhat ekiplerinin bu nedenle çok zor halde kaldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Siyonist İsrail'in sürekli saldırıları, acil yardım ve kurtarma ekiplerinin başa çıkamayacağı bir hal biçimine gelmiştir. İsrail'in gece-gündüz demeden düzenlediği vahşice saldırılar nedeniyle olayları belgeleyemiyoruz. Her geçen dakikada hatta daha da az bir zamanda, hastaneye onlarca ölü ve yaralı getiriliyor. İsrail topçu birlikleri ve harp uçakları, rastgele ve şiddetlice bölgeyi bombardımana tutuyor.'

Kudra, Gazze'nin her bir alanında insanlık dramının yaşanmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.

'Soykırım yapıyor'

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri de yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentini yoğun bombardımana tabi tuttuğunu belirterek, 'İsrail, sivilleri öldürerek soykırım yapıyor. Bu yapılan alçakça bir savaş suçudur. Bunlarla Filistin halkının direncini kıramaz. İsrail bunların bedelini öder' ifadelerini kullandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'dan buyana hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarıda çoğu çocuk, kadın ve yaşlı 655 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 200 şahıs yaralandı.

ETİKETLER: Hastane , Filistin , Soykırım , Ölü , Yaralı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber