Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ocak 2018 - 14:08 Yorum: 0

Hatay Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri sonucu, Hatay'da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı...

Hatay Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu kuruldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri sonucu, Hatay'da Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü kurulmasına dair Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, korunması gereken taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili hizmetlerin, bilimsel esaslara göre yürütülmesini sağlamak amacıyla oluşturulan kurul hakkında bilgi verdi.

Yayman açıklamasında, "Bölgesinde en çok kültür varlığına sahip Hatay'ımızda bu Kurulun olmaması büyük eksiklikti. Çok şükür bu eksiklik giderildi. Koruma Bölge Kurulu dinler, diller ve medeniyetler şehri Hatay'ın kültürel dokusunun ayağa kaldırılmasında büyük projeleri imza atacaktır" dedi.

Kurulun Hatay'da çok önemli görevler üstleneceğine dikkat çeken Yayman, "Hatay ilimiz, tarihi, doğası, inançlara hoşgörü, sosyal yapısı ile Anadolu'da nadir özelliklere sahip bir şehridir. Hükümetimiz, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün kuruluşunu sağlayarak Hatay'ı bölge müdürlüğü bulunan 28 il içerisine sokmuştur. Bundan sonra şehrimizde bulunan ve başka örneği olmayan kültür varlıklarının, çok daha sistemli bir şekilde korunacağına şüphe yoktur, Hatay'a hayırlı olsun" dedi.

Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nün, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tespit edilen korunması gerekli kültür varlıklarının tescilini yapacağını belirten Yayman, kurulun, koruma amaçlı imar planlarını inceleyip, korunması gerekli taşınmaz alanlarını belirleyeceğini, sit alanlarına ilişkin uygulama kararları alacağını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt ise konuyla ilgili açıklamasında, "Anadolu'nun açık hava müzesi niteliğinde olan Hatay'ın eşsiz tarihi eserlere sahip olduğunu ve Bakanlık olarak bu eserlerin ayağa kaldırılması için gece gündüz çalışacağız" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber