Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 23 Şubat 2017 - 15:43 Yorum: 0

Hatay’da ağaçlara kimlik

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Atatürk Parkı'nda bulunan 70 ağaca vatandaşların tanımalarını sağlamak amacıyla Latince ve Türkçe isimlerinin yanı sıra...

Hatay’da ağaçlara kimlik

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Atatürk Parkı'nda bulunan 70 ağaca vatandaşların tanımalarını sağlamak amacıyla Latince ve Türkçe isimlerinin yanı sıra hangi bitki ailesine ait olduğunu belirleyen tabelalar konuldu.

Kanada Hükümeti'nin yerel inisiyatifler için finanse ettiği gelirden Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen proje kapsamında Atatürk Parkı'nda kaç çeşit ağaç ve çalı türü olduğu tespit edildi. 70'e yakın ağaç ve çalı türünün belirlendiği alandaki bu bitkilere tanıtıcı tabelalar konuldu.

Hatay Sosyal ve Kültürel Kalkınma Derneği Alim Koray Cengiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi yardımlarıyla ağaçlara kimlik verdiklerini söyledi. Tabelalarda bitkilerin Latince ve Türkçe isimlerinin yer aldığını belirten Cengiz, "Atatürk Parkı'nda 70 tür ağaç ve çalı türü var. Biz istedik ki, bunların bir kıymeti olduğunu, bir ismi olduğunu, bir türü olduğunu insanlara anlatmak istedik. İnsanlar bu bitkilerin önünden geçerken tabelaları okusun ve bilsin. Bunlara bir değer versin" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mustafa Dönmez ise parkta gezen insanların ağaçlar hakkında bilgi sahibi olması için bu farkındalık çalışmasını hayata geçirdiklerini söyledi. Dönmez, "Parkta bu etkinliğin bir ayağı olan ağaçların etiketlenmesi, türlerinin, menşelerinin belirlenmesi ve tabela haline getirilmesi konusunda bizden destek istediler. Biz de bu projenin anlamlı bir proje olduğunu düşündüğümüz için gerekli yardımı yaptık. Projenin esas sahibi derneğimizdir. Elimizden geldiğince destek verdik" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber