Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 12 Mayıs 2016 - 16:13 Yorum: 0

Hatay’da İnsan Kaçakçılarına Operasyon

Hatay'da jandarma tarafından "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" suçlarının önlenmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen...

Hatay’da İnsan Kaçakçılarına Operasyon

Hatay'da jandarma tarafından "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" suçlarının önlenmesine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda 29 şüpheli gözaltına alındı.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, bazı ülke vatandaşlarının insan tacirlerinin desteğiyle, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinden sınırı yasadışı yollarla geçerek ülkeye giriş yaptıklarının tespit edildiği ve çalışmalar esnasında, "Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti" suçunu işlediği belirlenen 10 şüpheli hakkında adli makamlardan alınan karar doğrultusunda başlatılan teknik ve fiziki takip neticesinde, toplam 32 şüphelinin örgütlü olarak "Göçmen Kaçakçılığı, Resmi Belgede Sahtecilik ve Silahlı Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık" suçlarını işlediklerinin belirlendiği bildirildi.

Başlatılan operasyon sonucu, suça karıştığı tespit edilen 32 şüpheliye ait 30 adreste yapılan aramada, 29 şüphelinin gözaltına alındığı, adreslerinde bulunamayan 3 şüphelinin arama çalışmalarının devam ettiği vurgulandı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 28 adet cep telefonu, 28 adet sim kart, 1 adet 9 mm kurusıkıdan bozma tabanca, 2 adet 9 mm kurusıkı tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 2 adet av tüfeği, 1 adet hafıza kartı, 2 adet hesap defteri, 3 adet hesap ekstresi, 9.550 TL suçtan elde edilen para ve 2 adet sahte yabancı tanıtma kartı ele geçirildi.

Yaklaşık bir buçuk aydır yürütülen soruşturma ile çeşitli tarihlerde 128'i Suriye, 2'si Irak uyruklu olmak üzere toplam 130 göçmen yakalandı ve bunlara yardım eden 3 şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu. Aynı süreçte 1'i El Nusra, 2'si IŞİD mensubu olan 3 Türk uyruklu terör örgütü mensubunun da tutuklandığı kaydedildi.

Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili olarak başlatılan adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber