Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 29 Mayıs 2016 - 15:43 Yorum: 0

Hatay’da Konferans Gerginliği

Furkan Vakfı'nın Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlediği konferans güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Hatay’da Konferans Gerginliği

Furkan Vakfı'nın Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlediği konferans güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. İlçeye girmek isteyen vakıf üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı.

Alparslan Kuytul'un kurucusu olduğu Furkan Vakfı, Hatay'ın İskenderun İlçesinde 29 Mayıs tarihinde bir konferans yapmak istemiş ve konferans afişlerle vatandaşlara duyurulmuştu. Konferans Hatay Valiliği tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi. Konferans için Hatay'a doğru yola çıkan Furkan Vakfı üyeleri, Erzin ilçesi gişelerinde yolu kesen polis barikatı ile karşılaştılar. Konferansın güvenlik gerekçesiyle iptal edildiğini söyleyen polis ile Furkan Vakfı üyeleri arasında tartışma yaşandı. İskenderun ilçesine hareket etmek isteyen gruba polis izin vermeyince kısa süreli arbede yaşandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı ve TOMA'ların hazır bekletildiği Hatay'ın Erzin ilçe gişelerinde yaklaşık bin kişi oldukları tahmin edilen Furkan Vakfı üyelerinin eylemi devam ediyor.

Öte yandan, İskenderun ilçesinde konferansın iptal edildiği İsa Taş Plaza'da da polis tarafından geniş güvenlik önlemi alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber