Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Hatay'da örtü altı erik yetiştiriciliği

HATAY (AA) - Dörtyol ilçesinde, "Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı" kapsamında 40 dekarlık alanda kurulan örtü altında yetiştiriciliğine başlanan erikler çiçek açtı.Gıda...

Hatay'da örtü altı erik yetiştiriciliği

HATAY (AA) - Dörtyol ilçesinde, "Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı" kapsamında 40 dekarlık alanda kurulan örtü altında yetiştiriciliğine başlanan erikler çiçek açtı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, narenciyeye alternatif olarak yetiştiriciliğine başlanan erikten bu yıl yüksek verim beklediklerini kaydetti.

Strateji planı kapsamında 40 dekarda yetiştiriciliğine başlanan eriğin hava şartlarının uygun olması nedeniyle güzel ve yoğun bir çiçeklenmenin olduğunu ifade eden İnal, ürünü daha da yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti.

Üretici Osman Nuri Kazan da son dönemde narenciyenin sıkıntılı bir süreç geçirmesi nedeniyle erik yetiştiriciliğine yöneldiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber