Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 14:18 Yorum: 0

Hatay'dan kısa kısa

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) zabıta ekipleri, toptancı sebze ve meyve halinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ve Haller Şube...

Hatay'dan kısa kısa

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) zabıta ekipleri, toptancı sebze ve meyve halinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. 

HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu ve Haller Şube Müdürü Mehmet Karaköse, İskenderun, Dörtyol ve Payas'taki toptancı hallerini yerinde denetleyerek tüccar ile komisyoncu esnafının görüşlerini aldı.

Daha nezih ve sağlıklı bir ortamın oluşturulması adına esnafla el ele vererek çalıştıklarını belirten Kadıoğlu, sebze ve meyve hallerinde faaliyet gösteren komisyoncu ve tüccarların sorunlarını dinlediklerini, halde daha düzenli ve temiz bir ortam sağlamak adına çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.  

Şanverdi, mesajında, aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu istiklal mücadelemizin kahramanları olan kadınların bir anne, eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yerde olduğunu belirtti

Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakarlık, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu kaydeden Şanverdi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Geleceğe güvenle bakabilmek, kadını ve kadın haklarını önemsemekle doğru orantılıdır. Nitekim şuanda Anayasa ve Medeni Kanun'da yapılan düzenlemelerle genel anlamda kadına karşı ayrımcılığın önüne geçilmiştir. Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Kadının, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı, toplumumuzda daha iyiye daha güzele en hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Bu vesileyle, bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü`nü kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

- HBB Başkanı Savaş'tan Kadınlar Günü Mesajı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş, yayımladığı mesajda, kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun, varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Kadınların toplumun her alanında kendini gösterebilmelerinin yanı sıra, faaliyetlere ve yönetime ortak olmaları gerektiğini ifade eden Savaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Kadınlarımız eş olarak, anne olarak kısacası her alanda çok önemli sorumluluklar üstlenmektedirler. Geçmişten günümüze kadınlar toplumsal, siyasal, sosyal ve ekonomik alanda pek çok sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalmışlardır. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kadın-erkek bütün fertlerinin eşsiz fedakarlıklarıyla kazandığımız Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları konusunda da öncü bir konuma sahiptir. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, Türk ve dünya kadınlarına şiddetten uzak sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber