Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

Hatay'ın Özbek Kökenli Türkleri

HATAY (AA) - Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 33 yıl önce Türkiye'ye göç eden Özbek kökenli Türkler, merkeze bağlı Ovakent mahallesinde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.Yaklaşık...

Hatay'ın Özbek Kökenli Türkleri

HATAY (AA) - Afganistan'daki iç savaş nedeniyle 33 yıl önce Türkiye'ye göç eden Özbek kökenli Türkler, merkeze bağlı Ovakent mahallesinde yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor.

Yaklaşık 6 bini çocuk olmak üzere 10 bin nüfuslu Özbekler, burada kendilerine has kıyafet ve yaşamlarıyla dikkat çekiyor.

Geçimlerini dericilik ve tarımla sağlayan Özbekler, binalarının girişine çektikleri bezlerle "Mahrem" diye nitelendirdikleri evlerinin görünmesini engelliyorlar.

Her sokak başı ve kapı önünde çocukların bulunduğu Ovakent, dışarıdan gelenler için farklı bir coğrafyayı anımsatırken fotoğraf severlerin de uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber