Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 14:23 Yorum: 0

HATSU olağanüstü genel kurul toplantısı

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) olağanüstü genel kurulu gündemindeki konuları görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında...

HATSU olağanüstü genel kurul toplantısı

HATAY (AA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) olağanüstü genel kurulu gündemindeki konuları görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş başkanlığında toplandı.

Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve AK Parti Meclis Başkan Vekili Kudret Özbakış, su fiyatlarına yapılan su zammının geri alınması ve konunun tekrar ele alınmasıyla ilgili görüş belirtti.

Başkan Savaş da yaptığı konuşmada enerji maliyetlerini düşürmek, kayıp-kaçakların önlenmek ve içilebilir temiz su sağlamak için su fiyatlarına minimum oranda zam yapıldığını belirtti.

Hatay'daki 5 çeşmeden birinde kanalizasyonda bulunan tüm mikropların bulunduğunu ifade eden Savaş, şöyle devam etti:

''Bu durum Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin veya HATSU'nun öngörüsü değil. Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı laboratuvarının tespitidir. Biz burada gerçekleri ifade etmek durumundayız. Eminim ki burada bulunan 4 siyasi partinin hiçbirisi su faturalarının yükselmesini istemiyor, bizde istemiyoruz. Kayıp kaçak suyu önlememiz gerekiyor. Bunun için sistemimizi yenilememiz ve elektronik ortamda izlememiz gerekiyor. Çocuğumun lağım suyunu içmesini istemiyorum. Hiçbir babının ve annenin de çocuğunun içmesini istemez. Siyaset yapmadan Hatay'ın gerçeğini söylüyoruz. Enerji maliyetlerini düşürmek, kayıp-kaçakları önlemek, en önemlisi de çocuklarımıza, yaşlılarımıza temiz su içirmek için su fiyatlarına yapılan zam minimum tablodur. Bu tabloyu kanunlar çerçevesinde, sorumluluğumuzu yerine getirmek için Hatay Büyükşehir Belediyesi meclisine getirmekle yükümlüyüz. Buradan çıkacak karara da ben ve arkadaşlarım saygı duyacağız''

Savaş, bir hamle yapılarak 2-3 yıl içinde sistemin yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber