Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 12:53 Yorum: 0

Hava Şehitleri Anıldı

Hava Şehitlerini Anma Günü törenine katılan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Vatan uğruna bu topraklara düşmüş bütün şehitlerimiz...

Hava Şehitleri Anıldı

Hava Şehitlerini Anma Günü törenine katılan Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, "Vatan uğruna bu topraklara düşmüş bütün şehitlerimiz peygamberin yanındadır" dedi.

15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Cebeci Askeri Şehitliğinde düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Kürşat Atılgan, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Yıldırım Sardıraner katıldı. Katılımcılar, ilk Türk kadın pilot Sabiha Gökçen başta olmak üzere şehitlikteki mezarlara kırmızı karanfil bıraktı.

Şehitliğin yüce bir makam olduğunun altını çizen Atılgan, "Bugün hava şehitlerini anma günü. Çukurca'da yaşanan en son olaylarda da 8 askerimiz şehit oldu. Vatan çok önemli şeydir. Vatan her şeyin kaplayıcısıdır. Vatan yoksa geri kalan her şey teferruattır. Bu vatan uğruna şehit düşen bütün şehitlerimi anmak amacıyla Hava Şehitlerini Anma Günü münasebetiyle burada bulunuyoruz" dedi.

Şehitliğin yüce bir makam anlatan Atılgan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Peygamberlerin yanıdır yerleri, biz inanıyoruz ki vatan uğruna bu topraklara düşmüş bütün şehitlerimiz peygamberin yanındadır. Mekanları cennettir. Bizim bu topraklarda huzur ve rahat içinde yaşamamız için canlarını, kanlarını feda etmişlerdir. Ne kadar şükran duysak minnet duysak azdır. Ruhları şâd mekanları cennet olsun."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber