Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Ağustos 2017 - 13:38 Yorum: 0

Hava trafiğine elektrik yüklü bulut engeli

İstanbul'da etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle uçaklar havada tur attı.

Hava trafiğine elektrik yüklü bulut engeli

İstanbul'da etkili olan kötü hava koşulları nedeniyle uçaklar havada tur attı. Atatürk Havalimanı ve çevrisinde etkili olan elektrik yüklü "CB" (kümülonimbuslar)bulutları nedeniyle uçaklar havada tur attı. İniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

CB" (kümülonimbus) olarak adlandırılan, kötü hava koşullarına ve yıldırımlara neden olan elektrik yüklü bulutlara yakalanmak istemeyen pilotlar, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamadı.

CB bulutlarından dolayı inişteki uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş yapacak uçaklar arasındaki mesafe de artınca gecikmeler yaşandı. Uçakların özellikle Marmara Denizi üzerinde tur attığı gözlendi. Uçakların iniş yaklaşma rotalarında değişiklik yapıldı. Pilotlar CB bulutlarına yakalanmamak için iniş yaklaşmalarını bulutlara göre belirledi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapacak uçaklarda gecikmeler meydana geldi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber