Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Kasım 2015 - 13:08 Yorum: 0

Havalar nasıl olacak?

Sıcaklıklar Kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 1 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Havalar nasıl olacak?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege ile Çanakkale, Antalya, Balıkesir'in batı kıyıları, Burdur'un doğu ilçeleri ve Isparta'nın güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu bölgesi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi, Doğu Anadolu'nun kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve doğu kesimlerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 1 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Marmara ve Kıyı Ege'de zaman zaman fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Rüzgarın; kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden karbon monoksit kaynaklı soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber