Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 15 Nisan 2022 - 10:28 Yorum: 0

Havaların ısınmasıyla yemeni ayakkabılara talep arttı

Havaların ısınmasıyla ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeni ayakkabılara yoğun talep oluyor.

Havaların ısınmasıyla yemeni ayakkabılara talep arttı

Havaların ısınmasıyla ayakta terleme, koku ya da yanma yapmayan yemeni ayakkabılara yoğun talep oluyor.

Havaların ısınmasıyla yemeni ayakkabılar yoğun ilgi görmeye başladı. Anadolu'nun birçok şehrinde yapıldığı gibi Gaziantep'te üretimi yapılan yemeni, hayvan derisinden, tamamıyla el işçiliğiyle üretiliyor. Ayakta koku, ter ya da yanma gibi herhangi bir soruna neden olmayan yemeni, sıcak havaların vazgeçilmez ayakkabısı olmaya devam ediyor. Yemeni ustaları havaların ısınmasıyla işlerinin arttığını belirterek, yurtdışından da talep aldıklarını söyledi.

"Ayak rahatsızlıklarına iyi geliyor"

Yemeni ayakkabıların ayak rahatsızlıklarına iyi geldiğini belirten Bakırcılar Çarşısı esnaflarından olan yemeni ustası Ahmet Pektaş, "Yemeni ayakkabıları 5 çeşit deriden yapıyoruz. Dana, Keçi, Oğlak tabanını da genelde manda derisinden yapıyoruz. Ayak rahatsızlıklarına iyi gelir. Egzama, kaşıntı gibi hastalıklara da iyi geliyor. Giyinişi çok rahat çünkü deri ayak şeklini alıyor. Tamamı deriden yapıldığı için kokma, terleme olmaz. Vücudun elektriğini yere verir.

"Havaların ısınmasıyla yoğunluğumuz arttı"

Havaların ısınmasıyla talebin arttığını ifade eden Pektaş, "Genelde sıcak havalarda daha çok tercih ediliyor. Kışında içerde terlik niyetine kullananlar da var. Havalar ısındı yoğunluğumuz var. İnsanlar yemeni ayakkabılara akın ediyor. Sıcaklar arttıkça talepte çoğalıyor. Son 2-3 senedir yurtdışına daha çok gönderiyoruz. Sıcak olan ülkelerden çok talep alıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber