Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 09 Eylül 2016 - 17:18 Yorum: 0

Havalimanı’nda bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebi havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Havalimanı’nda bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı havayolu şirketlerinin yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebi havalimanlarında yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Dokuz günlük Bayram tatilinin başlamasıyla birlikte Atatürk Havalimanında yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban Bayramı tatilinin dokuz güne çıkarılmasının ardından, tatilini memleketlerinde ve yurt dışında geçirmek isteyen vatandaşlar, havalimanına akın etti. Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için havayolu şirketleri ek seferler koydu.

Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için 09-18 Eylül tarihleri arasında Ankara ve İstanbul çıkışlı olmak üzere 50 ek sefer koydu.

Pegasus Havayolları ise 8 - 29 Eylül 2016 tarihleri arasında İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Ercan, Hatay, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu-Giresun, Samsun Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon çıkışlı-varışlı uçuşlarına 96 yeni ek sefer koydu.

Onun Air da, 10 - 18 Eylül 2016 tarihleri arasındaki Bayram tatili dönemi süresince koyduğu ek seferlerle 150 bin yolcu taşıyacağını açıkladı.

Bayram tatilini Fas'ta geçirmek üzere Havalimanı'na gelen Uğur Gül isimli vatandaş "Fas'a gidiyorum. Bir hafta kadar oradayım.Kurban Bayramı tatili uzun olunca iyi oldu. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Sevgiler mutluluklar" dedi

Hasan Uzunsoy isimli yolcu ise "Roterdam'a gidiyoruz. Yeşil pasaportla ilgili sıkıntılar var. Evrakları eksik olanlar üzülüyor. Bizim evraklarımız tamam olduğu için sıkıntı yaşamadık ama kuyrukta uzun süre bekledik. Bütün arkadaşlarımıza yakınlarımıza akrabalarımızın bayramlarını kurban bayramlarını kutluyorum" ifadelerini kulandı.

Kurban Bayramı tatilinin uzun olmasının çok iyi olduğunu söyleyen Osman Ertürk ve Hülya Ertürk çifti de "Kurban Bayramında Atina'ya gitmeye karar verdik. Atina'nın altında olan bir yer var bir köyü. Tanıdıklarımızın yanına gidiyoruz. Beraber bir tatil geçireceğiz. Herkese iyi bayramlar diliyorum. Tatilin uzun olması çok iyi.Daha iyi planlama yaptık. Güzel bir bayram yapacağız. Hayırlı bir bayram olmasını diliyoruz. Tatilin dokuz gün olması çok iyi" ifadelerini kullandı.

THY REKOR KIRACAK

Bu arada Türk Hava Yolları cumartesi günü 89 bin yolcu taşıyacak olmasıyla bir günde taşıdığı yolcu sayısıyla rekor kıracak. Cuma günü 86 bin yolcu taşıyacak olan THY'nin bundan önceki rekoru ise bir günde 83 bin yolcu taşımasıyla kırılmıştı.Bu arada THY'nin,Ocak-Ağustos 2015 döneminde 40,7 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2016 yılının aynı döneminde yüzde 3,8 artışla 42,3 milyona ulaştı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber