Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek21:48 Adalet Bakanı Tunç, Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti21:47 Terör örgütüne yardım ve yataklıktan kesinleşmiş cezası olan şahıs tutuklan...21:45 Adalet Bakanı Tunç, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret etti21:45 Adalet Bakanı Tunç, SDA Genel Başkanı İzzetbegoviç ile bir araya geldi21:44 Tokat’ta 5.6 büyüklüğündeki deprem güvenlik kameralarına yansıdı21:43 Gaziantep’te cinayetten hüküm giyen zanlı Yalova’da yakalandı21:43 Adalet Bakanı Tunç, Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı...21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi
Sağlık 14 Ocak 2017 - 09:48 Yorum: 0

Havasız ortamlar cilt sağlığını olumsuz etkiliyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Özgür Yağdıran Düzgün, kış aylarında soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrik soba kullanımı ile havasız ortamların cilt...

Havasız ortamlar cilt sağlığını olumsuz etkiliyor

Dermatoloji Uzmanı Dr. Özgür Yağdıran Düzgün, kış aylarında soğuk hava, rüzgar, kalorifer ve elektrik soba kullanımı ile havasız ortamların cilt sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, kışın en sık görülen cilt rahatsızlıkları arasında kuruluk, pullanma, egzama ve sedef gibi hastalıkların ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

Memorial Dicle Dermatoloji Bölümü'nden Uz. Dr. Özgür Yağdıran Düzgün, soğuk havalarda cilt sağlığını korumak için önemli önerilerde bulundu. Kış mevsiminde havaların soğuk olması nedeniyle evler, iş yerleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları gibi kalabalık alanların genellikle yeteri kadar havalandırılmadığını belirten Düzgün, "Klima, elektrikli soba ve kaloriferler ile ısıtılan bu alanlar nemsiz kalarak cildin kurumasına, çatlamasına neden olur. Bu durum da çeşitli egzama türlerini tetikleyebilir. Bunun önüne geçmek için kapalı ve havasız ortamlarda oda nemlendiricileri kullanılabilir, kalorifer gibi ısıtıcıların üzerine ıslak havlu veya kap içerisinde su konulabilir ve ortam günün belli saatlerinde havalandırılabilir" dedi.

"Cildinize yoğun nemlendirici krem uygulayın"

Nemlendirici kremler, jeller veya yağlı sabunların ciltteki kurumayı ve çatlamayı engellemek için özellikle kış mevsiminin sert geçtiği bölgelerde kullanılabileceğini anlatan Düzgün, "Kişi yolda, otobüste, metroda veya ofiste ellerindeki kuruluğu fark ettiği anda nemlendirici krem uygulamaktan çekinmemelidir. Kuru cilt tipine sahip kişiler kesinlikle alkol içeren tonik kullanmamalıdırlar. Çünkü bu tonikler cilt üzerinde bakteriyel koruma tabakasını kaldırarak kaşıntıya, kuruluğa ve ciltte enfeksiyona neden olabilir. Ayrıca cilt, sabun içeriği olmayan losyonlar ile temizlenebilir" diye konuştu.

"Sağlıklı beslenmeye dikkat edin"

Sağlıklı beslenmenin de cilt üzerinde önemli etkileri olduğunun bilindiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Omega-3 cilt bakımının etkisini arttırır, bunun için haftada 2 kez balık tüketilmelidir. Kış mevsimine özel sebze ve meyvelerin tüketimi ihmal edilmemeli, kuru baklagil yemekleri menülere eklenmelidir. Sağlıklı beslenme, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve doymamış yağların dengesini sağlar ve cilde parlaklık verir. Soğuk kış aylarında sıcak banyo pek çok insana cazip gelebilir ancak ortalama 20 dakikadan sonra sıcaklık cildin yağ dengesini yok etmeye başlar. Bu yüzden suyun sıcaklığı düşürülmeli ve banyo süresi 20 dakikanın altında tutulmalıdır. Ayrıca banyondan sonra vücuda nemlendirici kremler uygulanabilir."

"Dudaklarınızın da nemli kalmasını sağlayın"

Dudakların yağ üretme özelliği olmadığından ciltte kurumaya en müsait bölgeler olduğunu ifade eden Düzgün, şunları söyledi:

"Bu yüzden özellikle dudaklarının kuruluğundan şikayetçi olanlar balm adı verilen ürünleri kullanabilir, gece yatmadan önce de nemlendirici krem uygulayabilir. Kuruyan dudaklar tükürükle ıslatılmamalı ve ısırılmamalıdır. Kış, dermatolojik işlemlerin uygulanması açısından en uygun mevsimdir. Çünkü cilt uygulamalarından sonra güneş ışınlarına maruz kalınmamalıdır. Cildinde leke, kırışıklık, sarkma problemi olan kişiler, bu dönemde dermatoloji uzmanına başvurup uygun işlemleri yaptırabilirler."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber