Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Temmuz 2014 - 00:10 Yorum: 0

Havayolu şirketleri İsrail'e uçuşları durduruyor

ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin havayolu şirketleri İsrail'e uçuşlarını durdurdu.

Havayolu şirketleri İsrail'e uçuşları durduruyor

ABD Federal Havacılık İdaresi, Amerikan havayolu şirketlerinin İsrail'e uçuşlarını yasakladı

FAA'den yapılan açıklamada, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv'deki Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'na gidiş-dönüş uçuşlarının 24 saate kadar süreyle yasaklandığı bildirildi.

Açıklamada, yasaklama kararının, bu sabah Ben Gurion havalanının yaklaşık 1 mil (1,6 kilometre) ötesine bir roketin isabet etmesinin ardından alındığı belirtildi.

FAA'in durumu gözlemeye ve değerlendirmeye devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada, 24 saati geçmeyecek şekilde, koşullar uygun olur olmamaktadır Amerikan havayollarına güncellenmiş duyuruların gönderileceği bildirildi.

ABD havayolu şirketleri Delta Havayolları ve United Havayolları da İsrail'e uçuşlarını süresiz askıya aldı.

Lufthansa

Lufthansa ve kendisine bağlı havayolu şirketleri, Tel Aviv'de ki Ben Gurion Havaalanı'na uçuşların bölgede yaşanan belirsizlik itibarıyla 36 saat süreyle askıya alındığını açıkladı.

Alman Havayolu şirketi Luftansa'dan yapılan açıklamada, şirket kendisine bağlı havayolu şirketleri Swiss, Avusturya ve Germanwings'in Tel Aviv'de'ki Ben Gurion Havaalanı'na uçuşlarını bölgedeki belirsiz hal nedeniyle 36 saat süreyle askıya alma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, askıya alma kararının sebebine ilişkin , 'İlgili yetkililer sebebi ile katı seyehat uyarıları yapılmamasına karşın söz konusu karar, yolcuların ve mürettebatın güvenlik önceliği esas alarak alındı' ifadelerine yer verildi.

Bölgedeki gelişmelerin yetkililerle ortaklaşa devamlı takip edileceğine dikkat çekilen açıklamada, gelişmelerden müşterilerin, çalışanların ve kamuoyunun haberdar edileceği de vurgulandı.

Norveç

Hava yolu şirketi Norwegian, Kopenhag ve Stockholm’den Tel Aviv'e gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu açıkladı.

Norveç merkezli hava yolu şirketi olan ve İskandinav ülkelerinde uygun tayyare bileti satışlarıyla ön plana çıkan Norwegian'dan yapılan açıklamada, Danimarka'nın başkenti Kopenhag ve İsveç'in başkenti Stockholm’den İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na gerçekleştirdiği seferleri durdurduğunu bildirdi.

Ben Gurion Havalimanı yakınlarına düşüş gösteren füze sonrası bu kararını duyuran Norwegian, ikinci bir talimata kadar uçuşların yapılmayacağını kaydetti.

Fransa

Fransa milli havayolu şirketi Air France, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e seferlerini durdurdu.

Air France'dan yapılan açıklamada, Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'na uçuşların, ikinci bir talimata kadar güvenlik gerekçesiyle durdurulduğu bildirildi.

Ulusal Havacılık Federasyonu (FAA), havaalanı yakınlarına düşüş gösteren füze sonrasında, bugün Amerikan havayolları uçaklarının İsrail üstünden uçmasını 24 saat süreyle yasaklamıştı.

US Airways, United Airlines ve Delta Havayolları de Ben-Gourion Havalimanı'na seferlerini gene tıpkı gerekçeyle iptal etmişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber