Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 11:13 Yorum: 0

Havza'da bahar dönemi aşılama kampanyası başladı

SAMSUN (AA) - Havza Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, bahar dönemi şap aşılama çalışmalarının başladığını belirtti.İlhan, Mısımılağaç Mahallesi'nde devam...

Havza'da bahar dönemi aşılama kampanyası başladı

SAMSUN (AA) - Havza Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, bahar dönemi şap aşılama çalışmalarının başladığını belirtti.

İlhan, Mısımılağaç Mahallesi'nde devam eden aşılama çalışmalarına katılarak mayıs ayı sonuna kadar ilçe merkezi ve merkeze uzak mahallelerde bulunan 30 bin büyükbaş ile 30 bin küçükbaş hayvana şap aşısı yapılacağını bildirdi.

Çalışmaları yakından izleyen ve ekiplerden bilgi alan İlhan, hayvan yetiştiriciliği yapan vatandaşlara uyarılarda bulunarak, "Aşısı tam olmayan, kulak küpesi olmayan veya kayıtları noksan hayvanlarınızın sevkiyatı ve satışı yasak. Cezalı duruma düşmemek ve ilgili desteklerden yararlanmak için her türlü işlemlerinizi yaptırın" dedi.

Aşılama çalışmalarının sona ermesinin ardından Brucella aşılamasının başlayacağını söyleyen İlhan, şöyle devam etti:

"Bu yıl 30 bin büyükbaş ile 30 bin küçükbaş olmak üzere toplam 60 bin hayvana şap aşısı yapılacak. Devamında ise Brucella aşılaması yapılacak. Ayrıca ekiplerimiz kulak küpesi olmayan, yeni doğmuş hayvanlara ve kulak küpesi düşmüş hayvanlara kulak küpesi takmakta. Bunların yanı sıra sahipli köpeklere de kuduz aşısı yapılmakta. Çiftçilerimizin en büyük gelir kapılarından bir olan hayvanlarının sağlının korunması için yapmış olduğumuz aşılama çalışmaları çok önemli. Ayrıca hayvan sahipleri unutmamalı ki aşıları tam olmayan hiçbir hayvana hayvansal destek verilmeyecek. Hem hayvanlarımızı hem de çiftçilerimizi korumak için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber