Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2014 - 16:13 Yorum: 0

Havza'da çitfçilere hibe destekli traktör dağıtıldı

SAMSUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği destekli fonlardan yararlanarak proje üreten çiftçiye yüzde 50 hibe destekle traktör dağıttı.Katılım...

Havza'da çitfçilere hibe destekli traktör dağıtıldı

SAMSUN (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınma Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörlüğü, Avrupa Birliği destekli fonlardan yararlanarak proje üreten çiftçiye yüzde 50 hibe destekle traktör dağıttı.

Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında hibe desteğiyle alınan 9 traktör, Havza ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi'nde çiftçilere teslim edildi.

Mesudiye Mahallesi'nde düzenlenen törene, TKDK İl Koordinatörü Bülent Turan, Havza İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Kumkayır, Havza Milli Müdürü Uğur Sağlam, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun, Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk ve çiftçiler katıldı.

Turan, törende yaptığı konuşmada, bugüne kadar 671 proje tamamladıklarını ve bunun toplam maliyeti 210 milyon lira olduğunu belirterek, "Bu sayede Samsun'a 106 milyon liralık hibe kazandırdık. Kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi dediğimiz kırsala yönelik sektör desteklemelerinde 570 proje desteklendi. Bu kapsamda 552 traktörü hibe olarak destekledik. Havza'da ise 170 traktör hibe olarak desteklendi" dedi.

İçinde bulundukları dönemin 13. proje başvuru dönemi olduğunu ifade eden Turan, "13. proje başvuru dönemiyle ilgili önümüzdeki günlerde tanıtım toplantıları düzenleyeceğiz. Samsun 42 TKDK İl Koordinatörlüğü arasında proje sayısı bakımından birinci. Allah'a hamdolsun dağıttığımız hibe ve tahakkuk ettiğimiz hibede birinciyiz. Traktör 552 traktörle birinciyiz. Havza ilçemiz de Samsun'da birinci. Halk Eğitim Merkezlerimize teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin eğitimlerinde büyük çaba harcadılar. Üreticinin eğitimi çok önemli, bu eğitimlerin devam etmesi çok önemli" diye konuştu.

Havza Müftüsü Lütfi Kocatürk tarafından edilen dua sonrası traktörler çiftçilere teslim edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber