Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Ekim 2016 - 14:19 Yorum: 0

HAYAD’dan Sağlık Bakanlığı’na destek

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Derneği Başkanı Yusuf Babar, sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesini desteklediklerini açıkladı.

HAYAD’dan Sağlık Bakanlığı’na destek

Anadolu Hasta ve Hasta Yakınları Derneği (HAYAD) Derneği Başkanı Yusuf Babar, sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesini desteklediklerini açıkladı.

HAYAD Başkanı Yusuf Babar, 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü tarafından Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmaya yönelik yapılan hain darbe girişimi sonrasında askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devir edilmesini doğru bulduklarını ifade etti.

Yusuf Babar, konu hakkında yeteri kadar bilgisi olan olmayan, art niyetli bir kesimin sürekli bu durumu kaşıyarak olayları çarpıttığını söyledi.

Babar açıklamasında, "Art niyetli bu kesim hesaplarına geldiği konularda Anayasadan dem vurarak çıt çıkarmazken, Anayasaya uygun olarak devri yapılan bu hastaneler konusunda yüksek volümle milleti galiyana getirmeye çalışmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasaya bağlı kalarak sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesi işlemini Sağlık Bakanlığına verip, bu askeri hastanelerin devrini gerçekleştirmiştir.

Askeri hastanelerden hizmet alan hasta ve hasta yakınları tarafından zaman zaman hekim sıkıntısı, profesörlerin hastaları özel muayenelere yönlendirmeleri, kalitenin olmadığı yönünde şikayetler alıyorduk.

Sağlık hizmetlerinin tek elden yürütülmesini sonuna kadar destekliyoruz. Bu askeri hastanelerin devir işlemlerinden sonra , en kısa zamanda üniversite hastanelerinin de tek elden yürütülmesi için Sağlık Bakanlığına devri gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığının vizyonu ve misyonu gereği bu hastanelerimizin hem cihazlar yönünden hem personel yönünden daha kalite hizmet vereceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sayın Bakanımız Recep Akdağ ve ekibine sağlık alanında yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber