Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 25 Ekim 2014 - 11:58 Yorum: 0

Hayat Ağacı'nda, "sıfır giysi" dönemi

Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayat Ağacı Derneği, önemli markaların ürünlerinin de aralarında bulunduğu kullanılmamış giysilerle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor

Hayat Ağacı'nda, 'sıfır giysi' dönemi

SİVAS (AA) - ÖNDER FELEK - Sivas Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve sadece kullanılmamış kıyafetlerin bağışlanabildiği Hayat Ağacı Derneği, önemli markaların ürünlerinin de aralarında bulunduğu giysilerle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

İhtiyaç sahipleri, Hayat Ağacı Derneği bünyesinde hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan gıda marketi ve mağazada, gıda, temizlik malzemesi, giysi ve ev eşyası gibi her türlü ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabiliyor.

Bir markette bulunan hemen her şeyin yer aldığı gıda bankasından, ücret ödemeden belirli limit karşılığında alışveriş yapabilen ihtiyaç sahipleri, limit dışında her ay 2,5 kilogram kırmızı et alıyor. Yılda iki kez de giysi yardımında bulunulan vatandaşlar, derneğe hayırseverlerce bağışlanan ünlü markalara ait ürünlerin de yer aldığı mağazadan ücretsiz faydalanıyor.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2005 yılında kurulan dernek aracılığıyla dezavantajlı olarak tabir edilen yaşlı, engelli ve kimsesiz kişilere yardımlar yaptıklarını söyledi.

Kurulduğu yıldan itibaren derneğin en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştığını dile getiren Özaydın, Sivas halkının, iş adamlarının ve hayırseverlerin katkılarıyla, her ay bin 100 kişiye düzenli gıda yardımında bulunduklarını belirtti.

6 ayda bir kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunduklarını aktaran Özaydın, belirlenen kişilerin dışında acil olarak değerlendirilen yardıma muhtaç kişilere de çeşitli yardımlar yaptıklarını kaydetti.

- Kullanılmamış giysi ve ayakkabı yardımı

Özaydın, daha önce kullanılmış giysi ve ayakkabı yardımı yaptıklarını ancak aldıkları yeni bir kararla bundan sonra sadece yeni ürün verdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:

"İkinci el kıyafeti vermekten imtina ediyorduk çünkü onlar da birinci ele talip, onlar da daha güzel ve temiz giyinmek istiyor. Garip gureba olması buna mani değil. Artık ikinci el almıyoruz. Sivas halkı, Sivaslı olsun olmasın iş adamları birinci el kıyafette sıkıntı çektirmiyor. Hayırseverlerimiz bağışlıyor. Biz de mağdur halkımıza ulaştırıyoruz."

İkinci elde zaman zaman farklı sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Özaydın, ihtiyaç sahiplerine temiz ve hiç kullanılmamış ürün vermenin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti.

İhtiyaç sahiplerinin, hayırseverler sayesinde çok sayıda markalı ürüne de ulaşabildiğini ifade eden Özaydın, İstanbul, İzmir ve Bursa'ya giderek önemli markalarla görüşmeler yapacaklarını, kaliteli marka sayısını artırmayı düşündüklerini söyledi.

Özaydın, birçok kuruluş tarafından örnek alındıklarını, kimseyi incitmeden veren el ile alan eli buluşturduklarını sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber