Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 30 Nisan 2017 - 09:38 Yorum: 0

Hayat kalitesinde estetiğin yeri

Uzmanlar, estetik operasyonlarının artık ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Hayat kalitesinde estetiğin yeri

Uzmanlar, estetik operasyonlarının artık ihtiyaç haline geldiğini söyledi.

Estetik anlamda birçok vücut deformasyonunun kişinin hayatını olumsuz etkilediğini belirten Plastik Rekontrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut Özcan, sırf bu sebeple estetik ameliyatların bir ihtiyaç halini aldığını vurguladı. Operasyonların başında burun estetiği ve meme estetiğinin geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mesut Özcan, yaşamsal fonksiyonlarda sıkıntı yaşayanlar arasında da konuyla ilgili ciddi bir bilinçlenme olduğunu ekledi.

Özcan, "Yaşanan sırt ve omuz ağrıları, meme altındaki pişik, bunun yanı sıra vücut orantılarına kıyasla büyük olan memelerde küçültme operasyonu çözüm sağlar. Şekil bozukluğu beraberinde nefes alma problemini de getirebilir. Nefes alma görevini tam anlamıyla yerine getiremeyen burun bu görevi ağza bırakır. Ancak bu da pek çok hastalığı beraberinde getirecektir. Böyle bir sıkıntıyla karşılaşmamak ve kaliteli bir nefes için burun estetiği oldukça tercih edilir. Göz kapaklarında çeşitli sebeplerle torbalanma ve torbalanmaya bağlı göz kapağında düşme yaşanır. Bu durum kişinin görme alanının kısıtlamasına sebebiyet verir. Yapılacak göz kapağı estetiği ile genç bakışlar elde edilirken; kişinin görüş alanı genişler, görme kolaylaşır. Karın bölgesindeki fazla yağlanma, cildin sarkması kişinin hareketini kısıtlarken, aynı zamanda bel bölgesinde ağrıya da sebebiyet verebilir. Karın germe ve kısmi yağlanma sorunu için yapılacak lazer liposuction operasyonları sonrası kişi daha rahat hareket eder hale gelebilir."

Genel görüntünün kişide oluşturduğu psikolojik çöküntü hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Mesut Özcan, "En basit örneği ile orantılı bir vücuda sahip olmayan kişi uygun kıyafet bulamama sıkınıtsıyla karşı karşıya kalır. Bedeniyle barışık olmayan kişi kendiyle de barışık değildir. Sosyal hayatta pek çok faaliyetten kendini soyutlayan kişide bu psikolojik bir çöküntü de yapabilir" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber