Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yaşam 30 Haziran 2015 - 08:57 Yorum: 0

Hayat kurtaran 10 makyaj hilesi

Bazı ufacık hilelerle kusurlarımızı gizler, daha da güzelleşir, 10 dakikada hazır oluruz. İşte hayat kurtaran 10 makyaj hilesi…

Hayat kurtaran 10 makyaj hilesi

1. Alt kirpiklere maskara sürerken etrafa bulaşmasını istemiyorsanız kaşığın tersini kirpiklerin altına yerleştirin. Böylelikle yüzünüze maskara bulaşmayacaktır.

2. "Kedi gözü" gibi gözler istiyorsanız eyeliner veya far sürmeden önce kolay çıkarabileceğiniz bir parça bant yapıştırın. İşiniz bittikten sonra yavaşça çıkarın.

3. Gözünüzün çevresinde aydınlık bölgeler yaratmazsanız makyajınız soluk kalır. Beyaz, krem veya inci tonlarında renkleri tercih edebilirsiniz.

4. Eskiyen maskaranızın fırçasını sıcak suya tutun. Akan su tertemiz olana kadar bekleyin ve fırçayı yeniden tüpe yerleştirin. Sıcaklık ve suyun etkisiyle maskaranız yeni gibi olacaktır.

5. Gözlerinizin daha iri görünmesini istiyorsanız gözünüze siyah değil beyaz kalem çekin.

6. Dudaklarınızın daha dolgun görünmesini istiyorsanız çocuklar için üretilen yumuşak dokulu fırçalarla dudaklarınızı nazikçe fırçalayın. Fırçalamadan önce dudak balmı sürmeyi unutmayın.Dudaklarınızın pul pul dökülmesini istemiyorsanız bebek diş fırçası kullanabilirsiniz. Şeker ve hindistan cevizi yağını vazelinle karıştırın ve bu karışımı diş fırçası yardımıyla dudaklarınıza sürün. Farkı göreceksiniz.

7. Satın aldığınız farın donuk göründüğünü düşünüyorsanız fardan önce beyaz baz uygulayabilirsiniz.

8. Kirpik kıvırıcının daha etkili olmasını istiyorsanız fön makinesiyle biraz ısıttıktan sonra kullanın.

9. Dudaklarınıza rujunuzu sürme işlemini tamamladıktan sonra rujun kalıcı olması için dudaklarınızın üzerine ince bir peçete kapatın daha sonra peçetenin üzerinden bir fırça yardımıyla pudra sürün; böylece rujunuz gün boyu mükemmel görünecek.

10. Fondöten alırken yanağınızda değil boynunuzda deneyin. Böylece renk farkı sorunu yaşamazsınız.

 

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber