Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

Hayat Sende Gençlik Akademisi Başkan Yardımcısı Tek:

"Devlet korumasında bulunan tüm çocukların öncelikle başvuru ve hak arama mekanizmalarına erişimlerinin sağlanmasını, şiddet gören çocukların zararlarının bütüncül olarak tazmin edilmesini istiyoruz"

Hayat Sende Gençlik Akademisi Başkan Yardımcısı Tek:

ANKARA (AA) - Hayat Sende Gençlik Akademisi Başkan Yardımcısı Ayşe Tek, "Devlet korumasında bulunan tüm çocukların öncelikle başvuru ve hak arama mekanizmalarına erişimlerinin sağlanmasını, şiddet gören çocukların zararlarının bütüncül olarak tazmin edilmesini istiyoruz" dedi.

Tek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada, Elazığ'da Harput Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezinde çocuk istismarı ve ihmali olaylarının yaşandığını hatırlatarak, çocukların toplumdan, şehirden ve denetimden uzak yaşadığı kurumlarda olumsuzluklarla karşı karşıya kaldığını savundu.

Çocuğa karşı şiddetin hiç bir şekilde kabul edilemeyeceğini dile getiren Tek, "Devlet korumasında bulunan tüm çocukların öncelikle başvuru ve hak arama mekanizmalarına erişimlerinin sağlanmasını, şiddet gören çocukların zararlarının bütüncül olarak tazmin edilmesini istiyoruz. Ailelerin ekonomik yoksulluğu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının destekleriyle çözülebilecek sosyo ekonomik ve psikososyal problemlerin kalıcı ve yapıcı şekilde çözülmesi sağlanarak kurum bakımına çocukların alınmasının son çare olmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Tek, ihmal ve istismar gibi nedenlerle biyolojik ailesinin yanına döndürülemeyecek çocuklar için aile temelli hizmetler başta olmak üzere alternatif bakım modellerinin niteliğinin ve ulaşılabilirliğinin artırılmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının internet sitesine Çocuğa Karşı Şiddetin Önlenmesi Formu ile çocukların aldıkları hizmetlerle ilgili sorunları doğrudan Denetim Hizmetleri Başkanlığına ve ombudsmana aktarabilmelerine olanak sağlanmasına imkan yaratılmasının önemine değinen Tek, çocuklara karşı ayrımcı tutumlarla mücadele edilmesi, kamuoyunda farkındalık oluşturulması gerektiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber