Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Hayata yeniden tutunan judocuya arkadaşlarından "madalya sürprizi"

Antalya'da bir turnuvadan birincilik madalyası kazanan Altıeylül Belediyesi Spor Kulübü Bayan Judo Takımı sporcusu Korkmaz ile diğer arkadaşları, Bursa'da tedavisine devam edilen Hantuk'u hastanede ziyaret etti

Hayata yeniden tutunan judocuya arkadaşlarından 'madalya sürprizi'

BURSA (AA) - Balıkesir'de kolunda başlayan ödemin yayılarak durumunun ağırlaşması üzerine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen ve yoğun çabalar sonucu hayati tehlikeyi atlatan milli judocu Burcu Hantuk'un (16) arkadaşları, katıldıkları bir yarışmadan aldıkları madalyayı ona hediye etti.

Antalya'da düzenlenen Nazım Canca Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda birinci olan İrem Korkmaz (16) ile Altıeylül Belediyesi Spor Kulübü Bayan Judo Takımındaki diğer sporcular, Balıkesir'e giderken Bursa'ya uğradı.

UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümünde tedavisine devam edilen Hantuk'a madalyasını veren Korkmaz ile arkadaşları, onunla bir süre sohbet etti.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hantuk'un da Antalya'daki yarışmaya katılmasını ve aralarında yer almasını çok istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Hantuk'un sağlık durumunun iyiye gitmesinden büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Korkmaz, şöyle konuştu:

"Sadece biraz daha morale ihtiyacı var çünkü psikolojik olarak kolay bir şey atlatmadı. Bu maçta onun için birinci oldum. Sonrasında da gelip madalyayı ona hediye ettik. Onunla çok yakın arkadaşız. Birinci olduğumu öğrenince ağlamış. Rahatsızlanmadan önce konuşuyorduk. O da maça katılmayı çok istiyordu. Aynı kiloda yarışıyorduk. Bir maça aynı kilodan tek kişi gidebiliyor. Beraber gidebilmek için başka kiloya bile düşmüştü. Bana, 'Artık yarışamayacağım' dedi. Biz de ona, 'Her şey bitmiş değil. Önce sağlığına kavuş, her şey olur' dedik. Yarışmadan sonra hemen Balıkesir'e gitmek istemedik. 'İçimiz rahat etsin' dedik. Zaten hocalarımızla da gelip onu ziyaret etmiştik ama o zaman yoğun bakımda olduğu için görememiştik. Babasıyla konuştuk, yoğun bakımdan çıktığını ve ziyaretçi alabildiğini öğrendik ve geldik."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber