Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 29 Mart 2015 - 15:18 Yorum: 0

Hayatını kaybeden askerin organları umut oldu

Adıyaman'da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki askerin organları ailesi tarafından bağışlandı- Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Doğan: "Hastamızın kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastane

Hayatını kaybeden askerin organları umut oldu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 24 yaşındaki Vedat Yıldırım'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Kahta ilçesinde 21 Mart'ta bir kişinin öldüğü trafik kazasında ağır yaralanan Yıldırım'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Yıldırım'ın ailesi çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla Yıldırım'ın kalbi, böbrekleri, karaciğeri ve korneaları, Ankara ve Malatya'dan gelen doktorlar tarafından alındı.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Fatih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yıldırım'ın ailesiyle görüşüp onay aldıktan sonra başka hastalara şifa olmak üzere operasyonu tamamladıklarını söyledi.

Ailenin güzel bir çalışmaya imza attığını belirten Doğan, "Bu toplumsal dayanışmanın en güzel örneğidir. Dinimizde de 'bir insanı yaşatan tüm insanlığı yaşatmıştır' deniliyor. Hastamızın kalbi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, karaciğer, böbrek ve korneası Malatya'ya, böbreklerinden biri de Diyarbakır'a gönderilecek" dedi.

- "Onlara kapım açıktır, beklerim"

Konuşurken sık sık duygulanan baba Şevket Yıldırım da oğlunun organlarının başka insanlara hayat vereceği için bu kararı aldıklarını ifade etti.

Evlat acısının çok zor olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Allah kimseye evlat acısı vermesin. İnşallah organları kendisi gibi gençlere hayat bulur. Onlara kapım açıktır, beklerim. Çocuğumun organı ile bir insanın yaşadığını görmek beni bahtiyar eder" diye konuştu.

Organları bağışlanan Yıldırım'ın vatani görevini Sivas'ta yaptığı ve yıllık izne geldiği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber