Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Mart 2018 - 13:08 Yorum: 0

Hayır Çarşısına 10 tonluk gıda yardımı

Elazığ Belediyesinin ödüllü projesi veren el ile alan elin buluştuğu "Hayır Çarşısı"na 10 ton gıda yardımında bulunuldu.

Hayır Çarşısına 10 tonluk gıda yardımı

Elazığ Belediyesinin ödüllü projesi veren el ile alan elin buluştuğu "Hayır Çarşısı"na 10 ton gıda yardımında bulunuldu.

Elazığ Belediyesinin 2015 yılında sosyal belediyecilik anlamında hizmete soktuğu ve birincilik ödülü alan "Hayır Çarşısı"ndan her ay 3 bin 819 aile faydalanıyor. Veren el ile alan elin buluştuğu nokta olan çarşıya destekler devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Hayır Çarşısına 10 ton gıda yardımından bulunuldu.

Elazığ'ın çehresinin değiştiğini belirten Dernek Başkanı Ömer İçmeli, "Her yıl geldiğimde değişiklikleri görüyorum. Şehir yaşanır bir hale gelmiş. Yolları, kavşakları ve parkları ile gurur duyduğumuz bir ilimiz. Zaten Elazığ huzur kenti olarak bilinen bir şehir. Tüm yapılan bu yatırımların dışında en önemli olan proje Hayır Çarşısı'dır. Biz gezebiliyor, yiyebiliyoruz ama çocuğuna bir kıyafet, bir makarna alamayan insanlarımız var. Yaklaşık 10 ton gıda malzemesi ile geldik. Karşılığı 30 bin liradır. Düşük bir miktar ama yapmak isteyenlere bir teşvik olsun istiyoruz. Birbirimize Osmanlıdan kalan veren elin alan eli görmediği bir sistem kurulmuş. Türkiye'de altın şehir yarışmasında birinci olan bir projedir. Paranın geçmediği, sadece hayır yapanla hayrı alanın burada buluştuğu bir hizmet. Gerçekten herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İkinci el ya da sıfır eşyasını 153 hattını arayarak kendilerine ulaştırabileceklerini aktaran Elazığ Belediyesi Kütür ve Sosyal İşler Müdürü Selam Polat ise, "Aradıkları zaman ekiplerimiz giderek evlerden o malzemeyi teslim alıyor. Sonra buraya geliyor ve barkotlar vuruluyor. İhtiyaç sahibi olan aileler ise bize beyan ettikleri zaman sosyal araştırma ekibi evlere gidip inceliyor. Uygun ailelere aylık bir kart verilir ve bu karta 250 puan yüklenir. Burada para geçmiyor. Her ay 250 puan karşılığında alışverişini yapıyorlar" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber