Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Hayırsever iş adamı İzzet Baysal anıldı

BOLU (AA) - Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 15'inci yılında anıldı.Baysal'ın,...

Hayırsever iş adamı İzzet Baysal anıldı

BOLU (AA) - Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 135 tesis kazandıran, Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever iş adamı İzzet Baysal, ölümünün 15'inci yılında anıldı.

Baysal'ın, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Yerleşkesi'nde bulunan anıt mezarı başında düzenlenen törende konuşan Vali Aydın Baruş, hayırsever iş adamının Bolu ile özdeşleştiğini belirtti.

 "Bazı şahsiyetler vardır ki, o şahsiyetlerin ismini anmadan bir şehri tasvir edemezsiniz, açıklayamazsınız" diyen Baruş, şöyle konuştu:

"Bu tip şehirlerin sayısı çok fazla değil. İzzet Baysal ismi Bolu ile o kadar özdeşleşmiş ki, ben burada göreve başlamadan önce Bolu ile ilişkin konuştuğum insanların, her sözlerinde İzzet Baysal’ın bir eserinin ismini duydum. Gerçekten Bolu ile o kadar özdeşleşmiş ki Bolu’da ve Türkiye'de yaşayan bir insanın, Bolu’nun adını İzzet Baysal’ın adından ayrı düşünmesi mümkün değil."

Türk milletinin dünyaya çok önemli değerler hediye etmiş bir medeniyetin temsilcisi olduğunu bildiren Baruş, bu medeniyetlerin, insanları bir arada tutan, yardımlaşmayı sağlayan ve toplumsal huzuru inşa eden vakıflara, çok önem verdiğini kaydetti.

Aydın Baruş, İzzet Baysal'ın da vakıf müessesesini Bolu'ya kazandıran büyük bir insan olduğunu vurgulayarak, "Bolu’nun eğitimine, sağlığına gelecek nesillerine çok büyük yararlar getirecek bir hayrın da sahibi. Bu nedenle, bu büyük insanı ne kadar hatırlarsak, hatıralarımızda ne kadar yaşatsak azdır. Bolu ve üniversite gençliğinin onun hatırasına sahip çıkacağına inanıyorum" dedi.

Daha sonra İl Müftüsü İzani Turan tarafından dualar okundu ve ziyaretçiler mezara karanfil bıraktı.

Törene, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber