Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 11 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

Hayırsever iş adamından eğitime destek

TOKAT (AA) - Tokat'ta, 88 yaşındaki hayırsever iş adamı, eşinin isminin verileceği ortaokul yaptıracak. Tokat Valisi Cevdet Can, makamında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada,...

Hayırsever iş adamından eğitime destek

TOKAT (AA) - Tokat'ta, 88 yaşındaki hayırsever iş adamı, eşinin isminin verileceği ortaokul yaptıracak. 

Tokat Valisi Cevdet Can, makamında düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitime destek verenleri örnek ve önder insan olarak değerlendirdiklerini söyledi.

"Hayırseverlik hayırlı bir iş, kökleri sağlam, sabit, gövdesi geniş, dalları göğe erişen devamlı yemiş veren bir ağaca benzer" diyen Can, "Kemal amcamız parayı helal yönden kazanmış ve para helal yere gidiyor. Allah senden razı olsun" dedi.

İş adamı Kemal Arat ise daha önce kendi ismini taşıyan bir ilkokul yaptırdığını belirterek, "12 yaşında öksüz kaldım. 78 senedir çalışıyorum. Çalışmak da bir ibadet, hayır da bir ibadet. Bu okulu 17 yıl önce kaybettiğim eşimin adına yatırıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Fahriye Arat İmam Hatip Ortaokulu'nun protokolü Vali Can ve hayırsever işadamı Arat tarafından imzalandı.

16 derslikli, laboratuvar, müzik odaları ve spor salonu bulunan ortaokulun, 2 milyon 500 bin liraya mal olacağı bildirildi.

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber