Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 26 Haziran 2016 - 15:48 Yorum: 0

Hayırsever İş Adamının Yaptırdığı Kur’an Kursu Yardım Bekliyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan Kur'an Kursu, vatandaşların yardımlarını bekliyor.

Hayırsever İş Adamının Yaptırdığı Kur’an Kursu Yardım Bekliyor

Muş'un Malazgirt ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından yaptırılan Kur'an Kursu, vatandaşların yardımlarını bekliyor.

Kahramanmaraş'ta yaşayan Malazgirtli hayırsever iş adamı Adil Güven tarafından yaptırılan Kur'an Kursu, diğer eksiklerin tamamlanması için yardım bekliyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kur'an Kursu Derneği Başkanı Abdurrahman Güven, "Abim Adil Güven yıllardır başka illerde çalışarak biriktirdiği paraları hayır işlerine bağışlıyor. Kendisi burada doğduğu için Malazgirt ilçesine ayrı bir önem veriyor. Kendisinin Selçuklu Mahallesinde bir arsası vardı. Bu arsa üzerinde 90 kişinin yatılı kalabileceği modern bir Kur'an Kursu inşa etmek istedi. Çok şükür abimin gönderdiği paralarla kendi arsamız üzerinde bu yaptığımız Kur'an Kursu inşaatına başladık. Allah'a şükürler olsun ki kaba inşaatı bitmek üzere. Ancak sadece abimin yaptığı maddi yardımlarla bu işler yürümüyor. Bizim beklediğimizden daha fazla masraf oluyor. Biz bu Kur'an Kursu'nu yaparken hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Tüm maddi imkanlarımızı seferber ettik. Hayırsever vatandaşlara sesleniyoruz. Bu yaptırdığımız Kur'an Kursu tamamıyla Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlanmıştır. Burada hocalar atanacak, öğrenciler öğrenim görecektir. Burada öğrencilerimiz okuyacak, ibadetlerini yapacaklar. Bu da ilçemizde güzel şeylerin bir başlangıcı olur inşallah. Yaptırdığımız bu Kur'an Kursu'na bir tuğla da siz değerli iş adamlarımızdan olsun istiyoruz" dedi.

Kur'an Kursu'nu ziyaret eden AK Parti Malazgirt İlçe Başkanı Kenan Deniz ise hayırsever iş adamı Adil Güven'e tebriklerini ileterek, "Burada yaptığı Kur'an Kursu, çok güzel ve modern bir yapı olacak inşallah. Burada okuyan çocuklarımız çok güzel şartlarda Kur'an-ı Kerim eğitimi alabilecek. Bu kapsamda Güven ailesine yaptıkları bu hayır işinden dolayı sonsuz sevgilerimi sunarım" ifadelerini kullandı.

Yapımı devam eden Kur'an Kursu'nun ilçedeki öğrencilere hizmet vermek şartıyla İlçe Müftülüğü'ne tahsis edileceği ifade edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber