Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 22 Temmuz 2014 - 11:23 Yorum: 0

Hayırseverlerin vefası, mahalleliyi iftarda buluşturuyor

Hatay'da mahalleye dönüştürülen Yoncakaya köyünde vatandaşlar, 13 yıldır İstanbul'daki hemşehrilerinin katkısıyla hazırlanan iftar sofrasında oruç açıyor

Hayırseverlerin vefası, mahalleliyi iftarda buluşturuyor

HATAY (AA) - ERDAL TÜRKOĞLU - Yayladağı ilçesinde mahalleye dönüştürülen 470 nüfuslu Yoncakaya köyü, 13 yıl önce başlatılan iftar sofrasında birlikte oruç açma geleneğini bu yıl da sürdürdü.

İlçe merkezine 35 kilometredeki Yoncakaya Mahallesi'nde vatandaşlar, İstanbul'daki hemşehrilerinin desteği ile aşçı tarafından pişirilen yemekle oruç açmak için mahalle meydanında kurulan iftar sofrasında buluşuyor.

Yoncakaya Mahallesi muhtarı Hüseyin Sert,  AA muhabirine, İstanbul'daki Yoncakayalıların 2002'de bu geleneği başlattığını söyledi.

Geleneği sürdürdüklerini ifade eden Sert, şunları kaydetti:

"Köyümüzün aşçısı tarafından her gün 3 çeşit yemek pişiriliyor. Masrafı, İstanbul'daki hemşehrilerimiz karşılıyor. Mahalle meydanına masa kuruyoruz. Bu meydanda bir araya gelen halkımız hep birlikte iftar yapıyor. Yaşlılık ve hastalık nedeniyle sofraya gelemeyenlerin evine yemek götürüyoruz. Aramızdaki birlik ve beraberlik bu sayede pekişiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber