Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

HAYKON Kurucu Kurul Üyesi Ugan, Aksu'yu ziyaret etti

GİRESUN (AA) - Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYKON) Kurucu Kurul Üyesi Timur Ugan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti. Ziyarette konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu,...

HAYKON Kurucu Kurul Üyesi Ugan, Aksu'yu ziyaret etti

GİRESUN (AA) - Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYKON) Kurucu Kurul Üyesi Timur Ugan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, belediye bünyesinde hayvan barınağı kurduklarını, neredeyse Karadeniz’in bir çok ilinden yaralı hayvanların Giresun’a geldiğini ifade etti.

Sokak hayvanlarının ve yaralı hayvanların uzmanlar tarafından tedavi edilerek, tekrar doğal yaşam alanlarına bırakıldığını kaydeden Aksu, "Her canlının kendi doğal ortamında yaşaması gerekir. Ayrıca, barınağa getirilen hayvanları özellikle çocuklarımızın tanımaları, hayvan sevgilerinin gelişmesi için mini hayvanat bahçemizde tutuyoruz. Giresun halkı her konuda olduğu gibi hayvan hakları konusunda da duyarlı. Hayvan Hakları Konfederasyonu çalışmalarına Giresun adına her türlü desteği vereceğiz” dedi.

HAYKON Kurucu Kurul Üyesi Timur Ugan ise, Giresun'un en az şikayet gelen illerden olduğunu vurgulayarak, "Belediye imkanları ölçüsünde geçici hayvan barınağı yapmış. Ülkemizde 70 il, 200 ilçeye gittim. Özellikle ilçelerde durum vahim seviyede. Her canlının yaşam hakkı bulunduğundan eksikliklerle çıkan hayvan hakları kanununu düzeltmeliyiz. Bu konuda hepimize görevler düşüyor. Gönüllüler arttıkça hayvanlarımız, haklarına daha fazla kavuşmuş olacaktır" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber