Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 16:38 Yorum: 0

Haymana’da Muhtarlar Günü kutlandı

Haymana Muhtarlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikle 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.

Haymana’da Muhtarlar Günü kutlandı

Haymana Muhtarlar Derneği'nin düzenlediği etkinlikle 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı.

Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunduktan sonra Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan'ı makamında ziyaret etti. Muhtarlar, daha sonra Haymana'da yemek programı düzenledi. Programa Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, Haymana İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, CHP TBMM Grup Bşkan Vekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, AK Parti Polatlı İlçe Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, AK Parti Polatlı Belediye Meclis Üyesi Ali Koçak, Ankara Muhtarlar Federasyonu Başkanı Behçet Uyanık, Polatlı Haymanalılar Dernek Başkanı Bilal Üstün, Mamak Muhtarlar Derneği Başkanı Hulusi Güngören, Bala Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Ünal, Sincan Osmanlı Mahallesi Muhtarı ve 15 Temmuz şehit yakını Hakan Yiğit, Sincan, Mamak, Yenimahalle, Pursaklar, Beypazarı ilçelerinden gelen muhtarlar, Haymana Belediye Meclis üyeleri, Haymana'daki kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Abdülkadir Beşkaya, Haymanalı muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Haymana Muhtarlar Derneği Başkanı Beşkaya, açılış konuşmasında şunları kaydetti:

"Bu güzide kuruma 19 Ekim Muhtarlar Günü olmasını ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz. Bu anlamlı günde burada bulunduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor en kalbi duygularımla hepinizi yürekten selamlıyorum. Burada toplanmamızın belli noktalara yarar getirmesi amacıyla konuşmaya muhtarların mevcut sorunlarını sizinle paylaşarak başlamak istiyorum. Dile getirmek istediğim ilk sorun Büyükşehir Yasası'yla birlikte mahalleye dönüşen köylerimizin tüzel kişiliği kalkmasıdır. Yasadan önce köy bekçisi muhtar tarafından görevlendirilirdi. Yasa, köyü mahalleye dönüştürmüş olsa bile köy, köylük gereksinimlerini terk etmemiştir. Ekili alanlar korunmasız kalmıştır. Ekili alanların korunmasız olmasından dolayı gördüğü zararlar vatandaşlar arasında sürekli yükselen bir gerilime sebep olmuştur. İkinci bir sorun ise muhtar aylıklarında her ne kadar iyileştirme yapıldıysa da sosyal güvenlik primlerini muhtarların kendilerinin yatırmasıdır. Birçok muhtar bu primi yatıramamaktır ve sosyal güvenlikten yararlanamamaktadır. Diğer bir başka sorun ise muhtarlık görevinin sona ermesinden sonra ki süreçte silah ruhsatına para ödenmesidir. Bu sorunlarımızın çözümü için değerli milletvekillerimizin katkılarını bekliyoruz."

Muhtarın arkasında hiçbir siyasi partinin olmadığını belirten CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise, "Muhtarlarımızın hemen hemen dertlerinin hepsi aynı, ancak şunu söylemeliyim ki, muhtarlar bileğinin hakkı ile geliyor. Arkalarında bir siyasi parti yok, seçim günü geldiğinde kendi seçim kâğıtlarını sandığın yanına koyuyorlar. Bizim arkamızda bir güç var. Biz bir partinin çatısı altında seçime giriyoruz ama muhtarlarımız tek başına bin bir zorluklar ile seçime gidiyorlar" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alpaslan'ın konuşmasına "Değerli büyüğüm, kıymetli ağabeyim CHP Grup Başkanvekili Levent Gök" diyerek başlaması muhtarlar tarafından alkışlandı. Alparslan, konuşmasına, "Muhtarlarımızın tüm talep ve isteklerine mecliste yardımcı olmak bizim için önemli bir görevdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği önem ortadadır. Bizler sizlerin emrinizdeyiz. Sizler gerçekten çok önemli işler yapıyorsunuz. Bizler bunun farkındayız" diyerek devam etti.

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ise, "Neredeyse 200 yıla yakın bir geçmiş olan muhtarlık makamına hak ettiği değeri veren yine AK Parti iktidarı olmuştur. Bu dönemde Muhtarlarımızın ekonomik durumu düzeltilmiş, muhtarlar günü ilan edilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir. Sanıyorum daha önce hiçbir iktidar ve hiçbir politikacı muhtarlık kurumuna bu kadar önem vermemiştir" diye konuştu.

Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan, muhtarların demokrasimizin temel taşı olduğunu ifade ederek, tarihte seçimle yönetime gelen ilk yöneticilerin muhtarlar olduğunu söyledi. Erdoğan, Haymana'nın etnik yapısındaki farklılıklara rağmen birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir yer olduğunu belirterek, muhtarların bundaki rolünün çok büyük olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber