Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ağustos 2016 - 13:03 Yorum: 0

Hayrabolu Tekirdağ’ın çeltik şampiyonu oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Hayrabolu 24 bin 889 ton ile üretimle Tekirdağ'ın çeltik şampiyonu olurken,...

Hayrabolu Tekirdağ’ın çeltik şampiyonu oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Hayrabolu 24 bin 889 ton ile üretimle Tekirdağ'ın çeltik şampiyonu olurken, Türkiye'nin de onuncusu oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Edirne Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Tekirdağ'da çeltik üretimi ilçeler ayrımında incelendiğinde, en çok üretim 24 bin 889 ton ile Hayrabolu'da gerçekleşti. Hayrabolu ilçesini bin 834 ton ile Malkara izledi.

Çeltik üretiminde Hayrabolu ilçeler sıralamasında Türkiye 10'cusu olurken, çeltik üretimi Türkiye genelinde ilçeler ayrımında incelendiğinde 153 bin 573 ton üretim ile İpsala ilk sırada yer aldı. İpsala Türkiye çeltik üretiminin de yüzde 17'sini oluşturuyor. İpsala ilçesini sırasıyla 87 bin 689 ton ile Bafra (Samsun), 78 bin 49 ton ile Biga (Çanakkale), 64 bin 621 ton ile Meriç (Edirne), 63 bin 223 ton ile Gönen (Balıkesir) ve 62 bin 14 ton ile Uzunköprü (Edirne) ilçeleri takip ediyor. En az çeltik üretimi ise 1 ton ile Kulp (Diyarbakır), 9 ton ile Seben (Bolu) ve 11 ton ile Dulkadiroğlu (Kahramanmaraş) ilçelerinde gerçekleşti. Hayrabolu bu sıralamada 10. sırada yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber