Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:13 Yorum: 0

Hayrabolu’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hayrabolu’da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Konağı Bahçesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Gazi Ali Güz, törende yaptığı konuşmasında, gaziliğin, ulusal değer olmanın gururu içinde oldukları için onurlu ve gururlu olduklarını belirtti.

Bu büyük ülkenin, uğruna ölmeyi bilen has evlatlarla dolu olduğunu söyleyen Güz, "Çanakkale, Dumlupınar ve Sakarya gibi birçok yerde vatanın müdafaası için şehit olmuş veya onurlu bir paye olan gazilik makamına ulaşmıştır. Atalarımızdan devraldığımız bu asil toprakları muhafaza eden ve insanlığa Anadolu'nun çiğnenemez olduğunu haykıran bu kahramanlarımızın değerli hatırları, emsalsiz fedakarlıkları, gençlerimize daima rehber olacaktır. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin yıl dönümü. Gaziler Günü'nü kutluyor, tüm gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Törene, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Çelebi, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu,Muharip Gaziler Derneği Hayrabolu Temsilcisi Ali Güz, daire müdürleri, gaziler ve şehit yakınları ile öğrenciler katıldı.

Törenden sonra protokol üyeleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Temsilciliğini ziyaret ederek, Hayrabolu temsilcisi Ali Güz ile diğer gazilerin gününü kutladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber