Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Ekim 2014 - 14:23 Yorum: 0

Hayrabolu'da, tarla faresiyle mücadele çalışmaları

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesinde, tarla faresi ile mücadele çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce toplantı düzenlendi.Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık...

Hayrabolu'da, tarla faresiyle mücadele çalışmaları

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesinde, tarla faresi ile mücadele çalışmaları kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nce toplantı düzenlendi.

Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, ziraat mühendisi Mehmet Kızılkulak, tarla faresinin sayısında son yıllarda ciddi bir artış görüldüğünü ve ekili alanlara büyük zararlar verdiklerini belirtti.

Tarla faresinin Türkiye'nin bütün bölgelerinde bulunduğunu ifade eden Kızılkulak, "Tarla farelerinin vücutları hantal görünümlü olup, başları gövdeye göre iri, kuyruk vücut uzunluğuna göre kısadır. Vücut uzunluğu 9 ila 18 santimetre arasındadır. Tarla fareleri toprak altında açtıkları 10-70 cm derinliğindeki yuvalarda aile düzeni içinde yaşarlar. Yuvalar galerilerle birbirlerine bağlıdır" dedi.

Tarla faresinin, buğday, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, baklagiller, endüstri ve yağlı tohumlar gibi tarla bitkilerine, meyve sebze bahçelerine, çayır, mera alanlarından genç ormanlara kadar her türlü bitki için zararlı olduğunu ifade eden Kızılkulak, "Tarla faresi ile en uygun ve etkili mücadele zamanının tarla farelerinin kıştan çıktıkları ilkbahar dönemi olduğunu, ancak fare yoğunluğu fazla ise sonbahar döneminde de mücadele yapılabileceğini belirterek,tarla farelerinin doğal düşmanı, kedi, köpek, tilki, gelincik, sansar, baykuş, leylek, atmaca, doğan, şahin ve yılandır" diye konuştu.

Toplantıya, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü M.Hanefi Türkaslan, Hayrabolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Şenol ile mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber