Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Temmuz 2014 - 14:23 Yorum: 0

Hayrabolu'dan kısa kısa

Hayrabolu Belediye Başkanı Altayoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Hayrabolu'dan kısa kısa

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Altayoğlu mesajında, bayramların karşılıklı saygı, sevgi, hoşgörü ve sosyal yardımlaşma duygularının en yoğun olarak yaşandığı zamanlar olduğunu belirtti.

Dini bayramların yaşlıların, hastaların, yoksulların ve her çeşit yardıma ihtiyacı olanların hatırlanması ve onların gönüllerinin hoşnut edilmesi bakımından da büyük önemi bulunduğunu aktaran Altayoğlu, şunları ifade etti:

"Ramazan Bayramı'nın insanlığa, ülkemize ve halkımıza barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bu duygularla, tüm Hayrabolu halkının, mübarek Ramazan Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutluluk içinde, nice huzurlu günlere hep birlikte ulaşmayı temenni ediyorum."

 

- Ayçiçeği üreticilerine tırtıl uyarısı

 

Hayrabolu'da ayçiçeği üretenler, tırtıla karşı uyarıldı.

Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Mehmet Çıkrıkçılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayçiçekleri üzerinde görülen tırtılların ürüne zarar verdiğini belirtti.

Bu yıl yağışlarla birlikte ayçiçeğinde görünen çayır tırtıllarının verimde azalmaya neden olabileceğine dikkat çeken Çıkrıkçılı, şunları söyledi:

"Ayçiçeğinde görülen tırtıl zararlısı,  havaların ısınmasıyla çoğaldı. Bu tırtıllar ayçiçeğinde yeşil olan her yeri yiyor ve bu da bitkiyi çok zayıflatıyor. Bitkinin yaşaması için gerekli olan su, bitkinin yaprak ve gövdesinde bulunuyor ve tırtıl buraları tüketerek bitkiyi kurutuyor.  Ayçiçeği üreticilerimiz tarlasına gitsin ve duruma göre gerekli mücadeleyi yapsın."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber