Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Temmuz 2017 - 11:48 Yorum: 0

Hazine taşınmazlarının idaresi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Maliye Bakanlığı hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte, hükmen devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlere ilişkin işlemlerle...

Hazine taşınmazlarının idaresi yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Maliye Bakanlığı hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte, hükmen devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılan yerlere ilişkin işlemlerle ilgili değişiklik yaptı.

Maliye Bakanlığından "Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Bugünden itibaren yürürlülükte olacak Yönetmelikte EK ikinci maddede yapılan değişiklik şöyle: "Mülkiyeti kamu kurum ve kuruluşlarına veya kamu iktisadi teşebbüslerine ait iken Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen miktar veya tutarda; yatırım, ihracat, ek istihdam ve üretim yapılması amacıyla bedelsiz olarak mülkiyeti yatırımcılara devredilen taşınmazların, açılan davalar sonucunda mahkemelerce Devletin hüküm ve tasarrufu altında bırakılmasına karar verilen kısımları üzerinde yatırımcılar lehine, mahkeme kararının kesinleştiği tarihten geçerli olmak üzere taşınmazın rayiç bedelinin binde beşi üzerinden kırk dokuz yıla kadar doğrudan kullanma izni verilebilir".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber