Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Ekim 2016 - 14:33 Yorum: 0

Hazır ambalajlı mamül üreten işyerlerine çapraz denetim

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Erzurum İl Müdürlüğünden 5, Amasya, Erzincan, Giresun, Ordu, Sinop, Tokat, Trabzon İl Müdürlüklerinden...

Hazır ambalajlı mamül üreten işyerlerine çapraz denetim

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlı Erzurum İl Müdürlüğünden 5, Amasya, Erzincan, Giresun, Ordu, Sinop, Tokat, Trabzon İl Müdürlüklerinden 13 olmak üzere, toplam 18 personel ve 7 denetim aracından oluşan 7 ekip, Erzurum'da hazır ambalaj üreten işyerlerinde çapraz denetimler yaptı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı İbrahim Buğdaycı, "İşyerine ani olarak gidilmekte, ürün odaklı denetim yapılmaktadır. Ürünün nominal dolum miktarına, etiket üzerinde yazan gramaj bilgisi ve yazı yüksekliğine, üretici iletişim bilgilerinin varlığına ve 76/211/AT hazır ambalaj yönetmeliği kapsamında uygunluğuna bakılmaktadır. Ayrıca satışa esas kullanılan terazilerin 3516 ölçü ve ayarlar kanununa göre uygunluğu denetlenmektedir. Ayrıca 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bu kanun çerçevesinde Bakanlığımızca yayımlanan 2009/1 sayılı Genelgede belirtilen hususların uygulanması için, çapraz denetim sırasında kontrol edilen işyerlerinin sigortasız işçi çalıştırıp çalıştırmadığını tespit etmek amacıyla, çalışanların kimlik bilgileri işlenmiştir. Bu bilgiler Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne iletilecektir. Denetim sonucunda; 128 işyerinde denetim yapılmış olup; 60 işyerinde yapılan nominal dolum miktarı kontrolü uygun olarak tespit edilmiştir. 24 işyerinde ürün olmamasından dolayı nominal dolum miktar kontrolü yapılamamıştır. 23 adet işyeri denetim esnasında kapalı olduğu görülmüştür. 19 adet işyerinde yapılan üretimler hazır ambalaj yönetmeliği kapsamı dışında olduğu tespit edilmiştir. Denetim sonucunda 13 ürünün etiket kısmında teknik düzenlemeye rastlamış olup 2 üründe nominal dolum miktarı eksik çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Hazır ambalajlı mamül üreten işyerlerine çapraz denetim

Hazır ambalajlı mamül üreten işyerlerine çapraz denetim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber