Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Eylül 2016 - 11:08 Yorum: 0

Hazır giyim ihracatında işler yolunda

Türkiye'nin ihracat ve istihdamında lokomotif görevini üstlenen, katma değerli ürün ihraç eden sektörlerinin başında yer alan hazır giyim sektörü dünya...

Hazır giyim ihracatında işler yolunda

Türkiye'nin ihracat ve istihdamında lokomotif görevini üstlenen, katma değerli ürün ihraç eden sektörlerinin başında yer alan hazır giyim sektörü dünya genelinde 2017-18 sonbahar-kış sezonunun sergilendiği Premiere Vision Paris Fuarı'nda 15 Temmuz sonrası Türkiye'de işlerin yolunda olduğu ve Türk hazır giyim sektörünün Avrupa'nın en büyük ticari partneri olmaya devam ettiği mesajını verdi.

13-15 Eylül tarihlerinde düzenlenen dünyanın en prestijli moda fuarlarından biri olan Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'na Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği organizasyonunda 14 Türk firması ile katılan hazır giyim sektörü, Avrupalı alıcılarla verimli ikili iş görüşmeleri yapmanın yanında, Avrupalı alıcılarda 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında oluşan kaygıları giderdi. Fransa'nın Türkiye'nin hazır giyim ihracatında dördüncü, Ege Bölgesi'nin ihracatında ise sekizinci büyük pazar olduğuna işaret eden Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı'nı İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiğini, Türk hazır giyim sektörünün hedef pazarları olan bu ülkelerde yerleşik firmalara Türkiye'nin potansiyelini anlatabilme olanağı bulduklarını kaydetti.

588 milyon 835 bin dolar ihracat

Fransa'nın hazır giyim ithalatının 23 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Kızılgüneşler, "2016 yılının Ocak-Ağustos döneminde Türkiye'nin hazır giyim ve konfeksiyon ürünleri ihracatı 588 milyon 835 bin dolar oldu. Fransa'ya hazır giyim ve konfeksiyon ihracatımızı yıllık 1 milyar dolara kolaylıkla çıkarabiliriz. Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı, Türk hazır giyim sektörünün koleksiyonlarını müşterilere sunmanın yanında sektörde dünya genelinde yaşanan gelişmeleri de takip olanağı sunuyor" dedi.

14 Türk firması

İplik, kumaş, hazır giyim, deri, aksesuar ve tasarım olarak altı alt bölümden oluşan fuarda Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği 14 Türk firması ile hazır giyim bölümünde yer aldı. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından milli katılım organizasyonu yapılan fuara şu firmalar katıldı; Akarteks, Akçakaya Group Tekstil A.Ş., Fame Tekstil, Fırattek Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti., Gülsen Tekstil San ve Tic. Ltd. Şti., IYA Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Ştd., Kaynak Tekstil Pazarlama, Kreateks Tekstil San.Tic. Ltd. Şti., Modalt Tekstil Konfeksiyon San. Tic. Ltd. Şti., Mosi Tekstil, Orimpex Textiles, Seyfeli Dış Ticaret Ltd. Şti., Version Tekstil A.Ş., Zaroteks Tekstil İnş. Ltd. Şti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber