Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Kasım 2014 - 21:31 Yorum: 0

HDP daha sorumlu davranmalı

Başbakan Yardımcısı Arınç, "HDP çok önemli bir görev yapıyor. Çözüm sürecinde çok daha sorumlu davranması gerekir. Bunun dışına çıktıkları zaman çözüm süreci olumsuz etkilenir" dedi.

HDP daha sorumlu davranmalı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın arkasından matbuat mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Arınç, çözüm sürecine ilişkin, 'HDP bugün aşırı mühim bir vazife yapıyor. Çözüm süreci arasında Öcalan ile ve öteki paydaşlarla irtibat meselesi için ve bir politik kanat şekilde halkı temsil eden bir politik parti ve milletvekilleri şekilde onların aşırı daha sorumlu davranması, aşırı daha anlayışlı olması hükümetle ilişkilerini aşırı daha dürüst götürmeleri gerekir. Bunun dışına çıktıkları süre çözüm süreci bundan menfi etkilenir' dedi.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan'ın açıklamalarına ait soruya Arınç, 'Yargıtay Başkanı Sayın Alkan, kendi hesabına bir İzah yapmış. Bu konuşulur, tartışılır gerekliyse Sayın Adalet Bakanımız da herhalde bu konu hakkında bir İzah yapabilir' yanıtını verdi.

Arınç, Edirne'deki Büyük Sinagog'un restorasyonu tartışmalarının hatırlatılması üzerine, 'Sinagog'u restore ederken bugüne kadar ibadet hazırlanmış bir yerden ibadet yapma imkanını, fonksiyonunu düşünmedik. Sayın Valimiz kusur yapmıştır. Hissi davranmıştır' diye konuştu.

Ayrıntılar geliyor...

ETİKETLER: HDP , daha , sorumlu , davranmalı
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber